VIDEO TELEJURNAL

Mâncarea românească face senzaţie la Berlin. Restaurantul unui român a devenit punctul zero de întâlnire al gurmanzilor

Un român, plecat din ţară de peste 30 de ani, a deschis la Berlin un restaurant care are în meniu sărmăluţe, tochitură, fasole cu ciolan şi mici. Bunătăţile tradiţionale sunt însoţite de un vin autohton.

12 Martie 2017, 11:01 (actualizat 12 Martie 2017, 13:11) Știrile TVR |
Restaurant românesc la Berlin
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Clienţii fideli sunt românii cu dor de casă, dar şi nemţii curioşi să încerce altă gastronomie.

Toni, aşa cum este cunoscut de românii din Berlin, a plecat peste hotare acum mai bine de 30 de ani. Mai întâi şi-a deschis o agenţie şi aducea în România turişti străini. Dar restaurantul cu specific italian şi românesc inaugurat în urmă cu un an a făcut senzaţie.

Atunci când românii din Berlin se întâlnesc la cină într-un restaurant cu specific românesc de pe mese nu lipsesc două feluri de mâncare: sărmăluţele cu mămăliguţă şi tochitura moldovenească. Toate aceste preparate sunt stropite, desigur, cu un pahar de vin roşu românesc, a transmis din Berlin corespondentul TVR Mădălina Samoilă.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN TIMP LIBER
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 19°C 11°C
IASI 15°C 7°C
CLUJ 11°C 4°C
CONSTANTA 16°C 12°C
CRAIOVA 13°C 10°C
BRASOV 14°C 3°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI