Un român, plecat din ţară de peste 30 de ani, a deschis la Berlin un restaurant care are în meniu sărmăluţe, tochitură, fasole cu ciolan şi mici. Bunătăţile tradiţionale sunt însoţite de un vin autohton.
Clienţii fideli sunt românii cu dor de casă, dar şi nemţii curioşi să încerce altă gastronomie.
Toni, aşa cum este cunoscut de românii din Berlin, a plecat peste hotare acum mai bine de 30 de ani. Mai întâi şi-a deschis o agenţie şi aducea în România turişti străini. Dar restaurantul cu specific italian şi românesc inaugurat în urmă cu un an a făcut senzaţie.
Atunci când românii din Berlin se întâlnesc la cină într-un restaurant cu specific românesc de pe mese nu lipsesc două feluri de mâncare: sărmăluţele cu mămăliguţă şi tochitura moldovenească. Toate aceste preparate sunt stropite, desigur, cu un pahar de vin roşu românesc, a transmis din Berlin corespondentul TVR Mădălina Samoilă.