Mâncarea neagră, ultima fiță culinară. La Tel Aviv s-a organizat a treia ediție a Festivalului mâncărurilor negre

10 februarie 2019, 14:15

Usturoi negru, prăjituri negre, orez negru, chiar și creveți la fel de negri. Pe toate le poți găsi la primul festival israelian dedicat mâncării negre.

Ideea îi aparține unei tinere din Ungaria, critic gastronomic.

Regina Boros a remarcat tendința marilor restaurante de a prezenta, în special pe site-urile de socializare, preparate într-o singură culoare: „Am remarcat că reacţiile oamenilor sunt foarte puternice când văd o prăjitură neagră sau un tricou negru sau orice negru şi am spus că e interesant„.

De la această remarcă până la organizarea festivalului nu a mai fost decât un pas.

Prima ediție a avut loc în noiembrie, anul trecut, la Budapesta. A fost un succes, așa că l-a organizat pe al doilea la Berlin, și acum pe cel de la Tel Aviv.

În timpul festivalului poți afla și câte ceva despre ingrediente, cum ar fi usturoiul negru, care provine din Turcia.

Tal Frangi, producător de usturoi negru: „Gustul este dulceag. Are toate proprietăţile usturoiului alb şi este, din punct de vedere culinar, o nouă tendinţă şi în Israel„.

Toate felurile de mâncare preparate în timpul festivalului sunt jurizate de bucătari cu experiență.

La Tel Aviv a fost premiată farfuria unei tinere din Etiopia.

Mâncarea neagră câștigă din ce în ce mai mulți adepți. Pe Facebook există deja o comunitate de o jumătate de milion de oameni interesați de mâncarea neagră.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite