Mâncarea, nutriție și plăcere. O discuție despre obezitatea infantilă, cu medicul și cercetătorul Corina Zugravu

5 iunie 2017, 13:55

Medicul nutriționist Corina Zugravu spune că România a rămas printre puținele țări europene care nu au obligatoriu ore de educație de nutriție în școli.

„Nu suntem singurii care eșuăm. La nivel european există un program privind prevenția obezității infantile 2014-2020. Scopul este ca până în 2020 măcar să se oprească trendul crescător. Se spune, la nivelul Comisiei Europene, că acolo unde ne găsim acum, probabil că vom eșua din acest punct de vedere”, a declarat Corina Zugravu.

Educația primită în familie este foarte importantă

Educația în școli este foarte importantă, spune medicul nutriționist, dar la fel de importantă este educația în familie cu care se intră în școală.

„Am văzut copii care au plecat cu bune obiceiuri de acasă – nu neapărat din familii bogate – și care și-au păstrat obiceiurile și chiar dacă au avut o mică cădere în perioada pubertății, după aceea – ca adulți tineri – și-au adus aminte de ce au învățat acasă”, a spus Corina Zugravu.

Obezitatea, direct legată de timpul petrecut în fața ecranelor

Sunt nenumărate studii care au confirmat că peste două ore petrecute de copil în fața unui ecran crește foarte mult riscul de a deveni obez.

„Trebuie să îi învățăm că mâncarea de casă – mai puțin sărată, mai puțin dulce, mai puțin grasă – este tot atât de savuroasă ca și mâncarea industrială. Degeaba încercăm noi să băgăm sănătatea pe gât fără să oferim și varianta hedonică. Mâncarea nu este numai nutriție. Mâncarea este și plăcare, este și poveste, o oportunitate să ne întâlnim cu prietenii. Când facem educație trebuie să ne gândim și la aspectele astea, care nu țin strict de medicină”, a explicat medicul nutriționist, la TVR.

Aflați din materialul video cum ar trebui să arate o oră educativă de nutriție în școli și care sunt greșelile pe care le fac părinții cel mai frecvent.

SEMNEAZĂ ŞI TU PETIŢIA PENTRU INTRODUCEREA ORELOR DE NUTRIŢIE ÎN ŞCOLI ŞI LUPTĂ ALĂTURI DE TELEVIZIUNEA ROMÂNĂ ÎMPOTRIVA OBEZITĂŢII INFANTILE!

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă