Mâncăm preparatele care ne încântă auzul. Clienții comandă dacă denumirea sună bine

19 iunie 2017, 09:47

Un preparat gustos nu trebuie musai să fie și nesănătos sau bogat în calorii. Au învățat-o clienții dar și bucătarii chefi care trec în meniuri o serie de preparate sănătoase, sărace în calorii dar menite să îi atragă pe clienți.

Humus de fasole roșie cu ceapă caramelizată, salată crocantă cu piept de rață și saramura de corvină cu legume gătite fiecare în alt fel – acestea sunt denumiri sofisticate pentru o reinterpretare a fasolei bătute, a unei salate cu fâșii de carne și a unei saramuri de pește.

Denumirile sunt alese special pentru a trezi curiozitatea clienților. Iar la bază au rețete simple și sănătoase.

Cercetătorii britanici de la universitatea Stanford au făcut recent un studiu, ca să vadă cât de mult contează denumirea mâncărurilor. Au descoperit că aproape o treime din oameni se lasă „seduși” de cuvintele pompoase prin care sunt descrise preparatele din meniu. Și astfel, fără să-și dea seama, ajung să comande hrană sănătoasă.

De aceea, spun experții, în timp, etichetarea preparatelor ar putea contribui semnificativ la reducerea obezității galopante din întreaga lume.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite