Managerul Spitalului Colentina și-a dat demisia. Medicul Ionuţ Gobej: „Nu revenim asupra deciziei”

6 septembrie 2017, 12:29

Mangerul Spitalului Colentina a  renunțat la funcție la câteva zile după ce dezvăluirile a doi medici de top din spital, Dorin Bică şi Ionuţ Gobej, au făcut vâlvă. Neurochirurgii de top se plângeau că refuză operații din cauza lipsei de personal și a materialelor sanitare.

I-am acceptat demisia de onoare a doamnei manager Silvi Ifrim”, a anunţat Firea, în curtea Spitalului Colentina, în urma unor discuții avute cu managerul spitalului și cu medicii demisionari.

Silvi Ifrim a asigurat cadrul legal după demiterea fostului manager al Spitalului Colentina, Bogdan Andreescu, dar poate că nu a avut disponibilitatea de a dialoga și de a înțelege toate tensiunile din spital. Voi avea interviuri, iar mânie voi anunța noul manager al Spitalului Colentina, a declarat Gabriela Firea.

Primarul Capitalei a mai spus că fostul director medical al spitalului, Rodica Olteanu, care a demisionat în urmă cu două săptămâni, a acceptat să revină pe post.

Primarul Capitalei a cerut premierului și reprezentanților Ministerului Sănătății să găsească o soluție prin care medicii care efectuează ore suplimentare în spitalele municipalităţilor să poată fi plătiți de primării.

Doi dintre cei mai buni neurochirurgi din România, Dorin Bică și Ionuţ Gobej, și-au dat demisia, luni, de la Spitalul Colentina, acuzând lipsa personalului și materialele insuficiente, esențiale pentru efectuarea în siguranță a operațiilor. Decizia a fost luată după ce medicii au depus mai multe referate în ultimele luni la administrația spitalului.

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, vrea să-i convingă pe doctorii Gobej și Bică să revină asupra demisiei. Lui Ionuţ Gobej i-a propus chiar să preia interimatul Secţiei de neurochirurgie.

Medicul Ionuţ Gobej: Nu revenim asupra deciziei de a demisiona. Aş accepta un contract de voluntariat pentru acest spital

Ionuţ Gobej, unul dintre cei doi medici neorochirurgi care şi-au dat demisia, luni, de la Spitalul Colentina, a declarat că nici el, nici colegul său, doctorul Dorin Bică, nu vor reveni asupra deciziei, chiar dacă managerul spitalului a demisionat.

“Nu revenim asupra deciziei de demisie, pentru că e o chestiune de onoare, însă sunt deosebit de bucuros pentru faptul că s-au creat premisele rezolvării tuturor problemelor existente. (…) Dacă mi se va permite, voi putea veni în spital să ajut, atunci când va trebui, dar fără să renunţ la demisie. (…) Aş accepta un contract de voluntariat pentru acest spital, însă nu mai mult.”, a spus medicul.


Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite