Managerul Arhiepiscopiei Tomisului, reţinut. Preotul Gabriel Popa ar fi implicat într-un dosar de evaziune fiscală

22 iulie 2017, 20:23

Feţele bisericeşti s-au apucat de afaceri nu tocmai curate, din care au stors foarte mulţi bani. 50 de TIR-uri cu haine ar fi fost vândute până când oamenii legii au reuşit să pună mâna pe capii acestei reţele. Este vorba despre un preot de la mănăstirea Galeşu, un lăcaş de cult din judeţul Constanţa şi de o călugăriţă care i-ar fi fost alături în aceste afaceri.

Procurorii spun că hainele şi încălţămintea veneau din Turcia, iar călugăriţa mergea personal la Istanbul pentru a se asigura că toate TIR-urile sunt încărcate corespunzător.

Apoi, marfa trecea printr-o firmă înregistrată în Bulgaria. Acolo, în documente era specificat că acestea sunt livrări intracomunitare şi că ar trebui să ajungă către firme din Polonia şi Ungaria. Acetele erau false, iar în ele erau trecute persoane din China, care nu aveau nicio legătură cu această afacere.

Marfa nu ajungea în ţările declarate, ci se oprea pe teritoriul României, unde urma să fie vândută în Ilfov şi în judeţe din zona Moldovei.

Preotul şi călugăriţa au fost prinşi chiar în momentul în care descărcau un astfel de TIR venit din Turcia.

Au fost efectuate astăzi o serie de percheziţii la familiile membrilor reţelei, dar şi la mai multe firme, de unde au fost ridicate documente şi 200.000 de euro.

Se pare că sunt implicate 13 persoane, între care şi un angajat al Regiei Autonome de Transport Bucureşti. Preotul şi angajatul RATB, şef de serviciu în cadrul Regiei, au fost reţinuţi pentru 24 de ore, iar călugăriţa a fost anchetată mai multe ore.

Procurorii spun că în acest caz prejudiciul se ridică la peste 3,7 milioane de lei.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă