Managerii şi lucrătorii din industria ospitalității amenință cu proteste, nemulțumiți că nu se mai acordă tichete de vacanță, iar ajutorul financiar întârzie

15 februarie 2021, 20:52

Proprietarii pensiunilor și hotelurilor se tem că vor pierde mulți clienți, dacă Guvernul nu mai acordă bugetarilor tichete de vacanță.

Reprezentații industriei ospitalității i-au cerut Ministrului Economiei să găsească o soluție astfel încât tichetele de vacanță să se acorde și anul acesta. Ei sunt nemulțumiți și că ajutoarele în bani promise de autorități întârzie.

Recent, premierul Florin Cîțu a anunțat că anul acesta nu vor mai fi acordate vouchere de vacanță. Tichete în valoare de 2,4 miliarde de lei au rămas nefolosite din 2019 și 2020.

Industria ospitalității așteaptă ajutoare totale, stabilite prin lege, în valoare de 2,5 miliarde de lei. Potrivit Ministrului Economiei, plățile vor începe după adoptarea Legii bugetului de stat. Între timp, în semn de protest, lucrătorii din hoteluri și restaurante au anunțat că vor opri lucrul, marți, de la ora 12.00, timp de jumătate de oră.

A comentat subiectul la Tema Zilei de la TVR1 Daniel Mischie, preşedintele HORA, Organizația Patronală a Hotelurilor şi Restaurantelor din România.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite