Managerii mai multor instituții de cultură, discuții la Palatul Victoria cu premierul Viorica Dăncilă, după protestul #demnitate. O nouă întâlnire, programată săptămâna viitoare

2 iulie 2019, 12:39

Aproape două ore a durat întâlnirea și nu s-a încheiat cu o concluzie clară, ci doar cu o amânare. Săptămâna viitoare ar urma să aibă loc o nouă întâlnire.

La discuții au participat Ion Caramitru, directorul Teatrului Național București, directorii de la Teatrul de Operetă „Ion Dacian”, de la Filarmonica „George Enescu” și de la Muzeul de Artă Contemporană. Au fost, de asemenea, prezenți ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, secretarul de stat responsabil pe buget și ministrul Culturii.

Întâlnirea a avut loc la solicitarea reprezentanților instituțiilor culturale, care spun că bugetele le-au fost reduse, ceea ce le afectează activitatea, a transmis Luiza Gireadă, de la Palatul Victoria.

Este o situație fără precedent, spunea directorul Teatrului Național București, care dădea și un exemplu – bugetul acestei instituții a fost redus cu două milioane de lei în zona de bunuri și servicii, iar instituția ar trebui să facă în plus, din venituri proprii, încă un milion de lei, ceea ce este destul de dificil.

50 de oameni au fost deja disponibilizați la TNB.

Pe de altă parte, ministrul Culturii spunea că bugetul TNB a fost mai mare decât anul trecut, că artiștii au avut salarii majorate și că așteaptă de la reprezentanții instituțiilor culturale onestitate și corectitudine în administrarea banului public.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite