„Mami, de ce pentru mine nu se poate face nimic”? Marina, fetița accidentată pe trecerea de pietoni, nu poate face școala online. Ordinul Ministerului Educației nu prevede și astfel de cazuri

Suferă acasă
Suferă acasă
17 martie 2022, 18:11

Marina, fetița în vârstă de 12 ani care a fost victima unui accident pe trecerea de pietoni la începutul anului, în care și-a pierdut prietena, vrea să învețe. A avut două luni piciorul în ghips, iar acum este încă la pat. Se deplasează puțin în cârje, dar nu poate merge încă fizic la școală.

Denisa Gherghescu, mama Marinei: A făcut online cât s-a putut, de când cu noua ordonanţă nimeni nu o mai acceptă să intre online pentru că nu se încadrează în bolile enumerate. Mă întreabă în fiecare zi: Mami, ai rezolvat? Mami, ai vorbit? Mami, de ce pentru mine nu se poate face nimic?

Adrian Cuculis, avocatul familiei: Trebuie să fie evaluată de medicul de familie și să fie decis dacă să fie trecută în sistem online sau nu și să nu avem nevoie de ordin anume sau ordinul să fie reglementat general.

În ordinul emis de Ministerul Educației prin care se poate continua școala online pentru anumite categorii de elevi, astfel de situații nu au fost incluse pentru că documentul face referire doar la pandemia COVID 19.

Radu Szekely, consilierul ministrului Educaţiei: Am discutat în ultumele două zile pe această temă, să vedem cum am putea rezolva această situație și să permitem școlilor unde există resurse să o facă. În momentul de față nu e interzis, dar nu este reglementat.

Specialiștii în educație vin cu soluții pentru ca astfel de situații să nu se mai repete.

Daniela Vișoianu, expert în educație: În acești doi ani puteam să construim niște clase virtuale, puteam să construim virtual a 5-a, a 6-a, cu profesori care poate au degrevări de normă astfel încât orice copil să aibă o soluție.

În momentul de față, potrivit Ordinului dat de Ministerul Educației, elevii care au afecțiuni conice, boli respiratorii, cardiovasculare, obezitate, diabet, transplant, afecțiuni oncologice sau imunodeficiențe pot beneficia de învăţământ hibrid până la finele semestrului doi, până când transmiterea comunitară se va încheia.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite