“Mamă” pentru 1.250 de copii. O avocată din Miami se ocupă de copiii imigranţilor care riscă deportarea

O avocată din Miami este mamă pentru 1250 de copii. Este vorba despre copiii unor părinţi care au venit ilegal în SUA şi riscă deportarea. Aceştia au împuternicit-o pe avocată sa aiba grijă de cei mici în cazul în care rămân singuri.

18 Ianuarie 2018, 15:06 (actualizat 18 Ianuarie 2018, 15:08) Știrile TVR |

Serile în casa familiei Sandigo sunt pline de copii care vin acolo să se joace, să-şi facă temele şi, în general, să se simtă în siguranţă. Deşi ei s-au născut în SUA, părinţii lor au mers acolo ilegal şi riscă oricând deportarea. De aceea, au împuternicit-o pe Nora Sandigo să fie părinte de facto.

“Pentru mine este ceva spiritual, ceva venit de la Iisus pentru că iubesc copiii. Mi-am dorit mulţi, mulţi copii dar nu am decât doi”, spune Nora Sandigo.

Doi copii naturali, dar 1250 adoptivi. Nora Sandigo are dreptul să semneze documente în numele copiilor la şcoală, la spital sau în justiţie. Sute de părinţi care nu au acte în regulă au apelat la  această manevră legală care însă nu transferă drepturile părinteşti.

“Nu ştiu ce o să se întâmple cu copiii, acum că l-au arestat pe soţul meu. Iar soarta mea şi a copiilor mei este principala mea grijă. Simt că ea (n.r. Nora Sandigo) este mâna mea dreaptă, în caz că se întâmplă ceva cu mine”, mărturiseşte Lucia, o mamă care a intrat ilegal în SUA.

Casa Norei Sandigo este un sanctuar pentru copii de toate vârstele şi pentru unii este singurul loc pe care îl pot numi acasă. Ritibh Kumar are 16 ani şi locuieşte acolo permanent de când părinţii lui au fost deportaţi în India natală.

“Ea e mama mea. Trăiesc cu ea de doi ani, ea e mama”, spune tânărul.

Nora Sandigo ajută copiii de imigranţi de peste un deceniu, însă în ultimul an a fost asaltată de cereri. Potrivit cifrelor oficiale, în primele nouă luni ale preşedinţiei lui Donald Trump, peste 110.000 de oameni au fost reţinuţi sub suspiciunea că au intrat ilegal în SUA, cu 42% mai mulţi comparativ cu anul anterior.

*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 28°C 26°C
IASI 24°C 18°C
CLUJ 21°C 19°C
CONSTANTA 23°C 20°C
CRAIOVA 28°C 27°C
BRASOV 22°C 20°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI