Mama fetei ucise și ascunse în canapea a fost audiată de polițiști ore în șir. Femeia este liberă și i-a convins pe anchetatori că nu a avut nicio legătură cu uciderea copilei

Mama fetei de 12 ani, care a fost ucisă și ascunsă sub canapea, într-un apartament din Capitală, a fost audiată mai bine de șase ore de polițiștii de la Serviciul Omoruri și apoi alte ore la Parchet. Femeia a reușit să-i convingă pe anchetatori că e nevinovată. Ea susține că autorul crimei ar fi concubinul ei, un bărbat cunoscut cu antecedente de violență. Atenţie, sunt informaţii cu puternic impact emoţional.

09 Iunie 2023, 06:52 (actualizat 09 Iunie 2023, 20:51) Știrile TVR |

ACTUALIZARE În jurul orei 6 dimineața, mama fetei de 12 ani ucisă într-un apartament din București a ajuns în fața polițiștilor de la Omoruri care au audiat-o până la amiază. Apoi, anchetatorii au dus-o la Parchetul Tribunalului București. Femeia i-a convins că nu are nicio implicare în crimă. Însă potrivit unor surse judiciare, e posibil să fi aflat despre tragedie înaintea autorităților. Dar nu a știut ce să facă și s-a temut să anunțe poliția.

 

La audieri mama a declarat că e nevinovată, dar că îl bănuiește pe concubinul ei. Surse judiciare susțin că există probe la locul faptei care indică că el e vinovatul.

Încă de noaptea trecută, când a intrat în țară, femeia a declarat că-l bănuiește pe fostul concubin.

Liviu Chesnoiu, psiholog criminalist: Femeia aceasta, ce ne spune chipul ei? Este o femeie care a venit două zile pe drum, nemâncată, nedormită. Poate că aflat (despre crimă, n.red.) în cele din urmă, dar de frica lui, instinctul de conservare i-a spus să tacă. Un om ca acesta nu ştie să se apere, nu cere avocat, nu cere nimic, nu cere probe, nu cere dosarul să-l vadă. Şi oamenii aceştia simpli, de cele mai multe ori, parcă nu conving.

Principalul suspect, suceveanul Ilie Marcel Şerbuc, fostul concubin al mamei victimei, a fost dat în urmărire internațională, cu mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile și încadrat la categoria periculos. Bărbatul nu ar fi la prima abatere violentă. O sentință judecătorească din 2018 îl condamna la nouă luni de închisoare cu suspendare pentru lovire și alte violențe după ce și-a agresat iubita, o liceană, în 2014.

Ulterior, victima și-a retras plângerea. Dar, spun experții, traiul cu indivizi brutali influențează comportamentul celor din jurul lor, așa cum e cazul mamei fetei ucise în Berceni.

Liviu Chesnoiu, psiholog criminalist: Cum să condamni un astfel de om care era la rândul lui victimă? A mâncat bătaie, a fost umilită, jignită. Ea trăieşte într-o teroare de când e cu individul acesta. Omul acesta s-a constat că şi-a bătut mama, are un caz unde a luat cu suspendare că a bătut o minoră.

Trupul copilei a fost descoperit în lada unei canapele dintr-un apartament închiriat în cartierul Berceni din Capitală. Analiza ADN a arătat că era vorba de o fată de 12 ani, dată dispărută de tatăl ei biologic la începutul lunii mai. Bărbatul nu mai reușise să intre în contact cu ea din aprilie, când fata, care era în custodia tatălui, plecase să petreacă Paștele cu mama ei și concubinul acesteia.

Atenție, în caz de urgenţă, apelaţi numărul Telverde destinat victimelor violenţei domestice 0800 500 333, iar la numărul de urgență 119 se pot semnala cazurile de abuz asupra copiiilor.

Femeia este liberă și i-a convins pe anchetatori că nu a avut nicio legătură cu uciderea fetei. La audieri, mama fetei și-a susținut punctul de vedere, faptul că nu știe ce s-a întâmplat și cum a dispărut fiica ei.

Surse judiciare arată că mama ar fi discutat cu rudele sale și le-ar fi transmis că a aflat că barbatul a ucis copila de 12 ani, dar că nu știe ce să facă.

Din toate aceste mărturii a reieșit că femeia este nevinovată și a fost lăsată liberă de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul București.

ACTUALIZARE Mama fetiției ucise a fost preluată de un echipaj de poliție și dusă la o adresă cerută de aceasta, cel mai probabil din motive de siguranță. Femeia a reușit să îi convingă pe cei de la Parchet și Poliție de faptul că nu a avut nicio implicare în această crimă.

Conform surselor judiciare, procurorii s-au convins de faptul că femeia nu a avut o legătură cu moartea fetiței, cel puțin nu o legătură directă.

Astfel, femeia nu se află sub nicio formă de control judiciar.

ACTUALIZARE După audieri destul de lungi, femeia a fost dusă la Parchetul Tribunalului București pentru a vorbi cu procurorul de caz. În baza a ceea ce s-a discutat, în cursul audierilor la Serviciul Omoruri, procurorul va stabili dacă, în continuare, femeia va avea calitatea de martor sau se va schimba încadrarea juridică.

Surse judiciare spun că dacă femeia a fost dusă la Parchet, sunt șanse mari ca încadrarea juridică să fie schimbată. Astfel, este foarte posibil, susțin sursele juridice, ca din martor să poată deveni suspect.

De asemenea, sunt indicii legate de faptul că autoritățile ar încerca să transforme calitatea de martor în cea de complice, însă rămâne de văzut ce va decide procurorul.

ACTUALIZARE Mama fetei ucise a părăsit sediul Poliției Capitalei având deocamdată calitatea de ”martor” și a fost dusă de către polițiști la Parchet. Procurorul de caz va stabili dacă va fi menținută calitatea de martor a femeii sau se va schimba încadrarea juridică. Aceasta susține că nu a știut că fata ei a fost omorâtă de către concubin în toată această perioadă. După revenirea acasă, ea susține că a văzut doar bagajele fetei, nu și corpul ei. A presuspus că fata ar fi plecat la tatăl ei natural și nu și-a mai pus alte întrebări în ultimele luni.

Există probe care îl leagă pe bărbat în mod direct de această crimă, potrivit unor surse judiciare. Acesta este dat în urmărire internațională.

Femeia a revenit în țară cu un autocar, dar a fost urmărită în permanență, susțin surse judiciare. Polițiștii au putut afla și unde se află concubinul femeii despre care ar fi probe suficiente pentru a-l acuza de uciderea fetei de 12 ani. Acesta s-a aflat pe teritoriul Olandei, dar, din cauza faptului că polițiștii olandezi nu au acționat suficient de repede și nu a putut fi capturat, iar acum acesta este din nou căutat din nou, a transmis jurnalistul TVR Marius Popescu.

La final, cel mai probabil femeia va fi reținută. Ea este suspectată că împreună cu partenerul ei de viață ar fi omorât-o pe copilă. Apoi, au plecat în Italia.

La sosirea în țară, femeia a declarat că este nevinovată. A refuzat însă să mai vorbească când a ajuns la București.

”Mama fetei: Luni seara, am auzit că au găsit-o moartă la mine.

Reporter: Şi cum vi se pare ?

Mama fetei: Vă daţi seama că de aia am şi venit acasă. Sunt nevinovată şi nu ştiu nimic.

Reporter: Sunteţi nevinovată, nu aveţi nici o legătură cu moartea ei?

Mama fetei: Nu! Pot să îmi facă toate testele!

Reporter: Ia-ţi fi putut face rău fiicei dumneavoastră?

Mama fetei: Nu!

Reporter: Dar, concubinul?

Mama fetei: Habar nu am!

Reporter: Credeţi că poate i-a făcut ceva rău?

Mama fetei: Da!

Reporter: De ce ziceţi asta? Se purta urât cu ea?

Mama fetei: Nu, dar ultima dată când am fost cu mama la muncă, el a rămas cu fata singur şi zis că o duce acasă. Şi bagajele, când m-am întors de la muncă, erau tot acasă.”

Bărbatul este acum de negasit.

Dispariția fetei a fost sesizată de tatăl biologic.

Pe baza testelor ADN, polițiștii au putut stabilii identitatea victimei.

Dacă sunteţi martorii unor violențe domestice sunați la 0800.500.333, iar la numărul de urgență 119 puteți semnala cazurile de abuz asupra copiiilor.

Vineri dimineața, mama fetei de 12 ani ucisă într-un apartament din București a ajuns în fața polițiștilor de la omoruri, care au audiat-o până la amiază. Apoi, anchetatorii au dus-o la Parchetul Tribunalului București. A intrat la audieri ca martor. La audieri mama a declarat e nevinovată, dar îl bănuiește pe concubinul ei. Surse judiciare susțin există probe la locul faptei care indică el e vinovatul. Încă de noaptea trecută, când a intrat în țară, femeia a declarat -l bănuiește pe fostul concubin. Liviu Chesnoiu, psiholog criminalist: Femeia aceasta, ce ne spune chipul ei? Este o femeie care a venit două zile pe drum, nemâncată, nedormită. Poate aflat (despre crimă, n.red.) în cele din urmă, dar de frica lui, instinctul de conservare i-a spus să tacă. Un om ca acesta nu ştie să se apere, nu cere avocat, nu cere nimic, nu cere probe, nu cere dosarul să-l vadă. Şi oamenii aceştia simpli, de cele mai multe ori, parcă nu conving. Principalul suspect, suceveanul Ilie Marcel Şerbuc, fostul concubin al mamei victimei, a fost dat în urmărire internațională, cu mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile și încadrat la categoria periculos. Bărbatul nu ar fi la prima abatere violentă. O sentință judecătorească din 2018 îl condamna la nouă luni de închisoare cu suspendare pentru lovire și alte violențe după ce și-a agresat iubita, o liceană, în 2014.

Ulterior, victima și-a retras plângerea. Dar, spun experții, traiul cu indivizi brutali influențează comportamentul celor din jurul lor, așa cum e cazul mamei fetei ucise în Berceni. Liviu Chesnoiu, psiholog criminalist: Cum condamni un astfel de om care era la rândul lui victimă? A mâncat bătaie, a fost umilită, jignită. Ea trăieşte într-o teroare de când e cu individul acesta. Omul acesta s-a constat şi-a bătut mama, are un caz unde a luat cu suspendare a bătut o minoră. Trupul copilei a fost descoperit în lada unei canapele dintr-un apartament închiriat în cartierul Berceni din Capitală. Analiza ADN a arătat era vorba de o fată de 12 ani, dată dispărută de tatăl ei biologic la începutul lunii mai. Bărbatul nu mai reușise intre în contact cu ea din aprilie, când fata, care era în custodia tatălui, plecase petreacă Paștele cu mama ei și concubinul acesteia.

Atenție, în caz de urgenţă, apelaţi numărul Telverde destinat victimelor violenţei domestice 0800 500 333, iar la numărul de urgență 119 se pot semnala cazurile de abuz asupra copiiilor.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CRAWL
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 30°C 25°C
IASI 20°C 21°C
CLUJ 21°C 20°C
CONSTANTA 27°C 23°C
CRAIOVA 28°C 24°C
BRASOV 21°C 19°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI