„Mamă, așa arată o bibliotecă?”. Cum au reacționat copiii dintr-un sat brașovean după ce un tânăr localnic a început să adune cărți și i-a chemat să citească

5 decembrie 2021, 22:32

Cristina e în clasa a VI-a și una dintre cele mai harnice cititoare. A venit prima când s-a deschis biblioteca din Dăișoara, încântată de numărul mare de volume. Își dorește să se facă învățătoare. „E prima bibliotecă și-am vrut să depășesc satul”, spune ea.

Când a început proiectul bibliotecii din Dăișoara, Florin Bucuțea nu-și imagina cât succes va avea. Are 26 de ani, a terminat liceul la Brașov, facultatea la Sibiu și a vrut să facă ceva la el în sat. După un apel pe rețelele de socializare, a primit într-un an câteva mii de cărți de la donatori.

În 2019, a înființat biblioteca unde copiii vin de drag.

Pentru că a primit în continuare mii de cărți de la donatori, Florin a decis să înființeze și alte biblioteci, în satele din jur.

Până acum au fost adunate câteva zeci de mii de cărți și au fost înființate biblioteci în Crihalma, Dacia și Jibert. În unele locuri, inițiativa a fost sprijinită de primării, în altele de preoți parohi.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite