Majoritatea profesorilor din Olt care ajung la vârsta de pensionare aleg să înainteze cerere pentru a-și continua activitatea la catedră

De la începutul acestui an, peste 75% dintre profesorii pensionabili din Olt au decis să-și amâne ieșirea la pensie. Majoritatea celor care aleg să rămână la catedră și după împlinirea vârstei de pensionare sunt femei.

17 August 2020, 19:13 (actualizat 17 August 2020, 19:16) Știrile TVR |
Dascălii pensionabili preferă catedra
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Anual, profesorii renunță să părăsească școala după împlinirea vârstei de pensionare, alegând să solicite acceptul de a mai preda atât cât le permite legea.

Doar în acest an, peste 75% dintre cei care au ajuns la vârsta când ar trebui să renunțe la catedră au ales să continue să predea.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean Olt, aleg să rămână în activitate dascălii care predau în unități de învățământ din mediul rural și urban, titulari la școli bune.

Cei care optează să părăsească sistemul odată cu atingerea vârstei de pensionare sunt cei care predau în școli izolate sau în structuri ale unităților de centru din mediul rural, cei din învățământul primar nevoiți să predea la învățământul simultan.

În anul școlar care va începe pe 14 septembrie, vor preda zeci de profesori pensionabili, cărora Consiliul de administrație al Inspectoratului școlar județean le-a acceptat cererile de prelungire a activității la catedră.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN TELEJURNAL REGIONAL
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 9°C 9°C
IASI 8°C 4°C
CLUJ 5°C 4°C
CONSTANTA 12°C 12°C
CRAIOVA 6°C 8°C
BRASOV 7°C 8°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI