Majoritatea migranţilor ilegali, gasiţi morţi în camionul de la Londra, erau vietnamezi. 5 persoane au fost arestate

Jale în sate întregi din Vietnam: cei mai mulți dintre cei 39 de migranți ilegali, găsiți morți într-un container, lângă Londra, erau vietnamezi. În acest moment, cinci persoane sunt arestate, bănuite de implicare în trafic de persoane. Autoritățile britanice vor să meargă mai departe. Și, dincolo de pedepsirea celor vinovați de această tragedie, să ajungă la capii rețelelor de traficanți de oameni. E o industrie cu venituri anuale de 150 de miliarde de dolari.

26 Octombrie 2019, 19:46 (actualizat 26 Octombrie 2019, 19:49) Știrile TVR |

La o oră de mers cu mașina, pornind dintr-un orășel de pe coasta Franței, câteva zeci de vietnamezi, migranți clandestini, așteaptă să-i sune "Șeful" - așa îi spun afganului care se ocupă de închiderea oamenilor în camioane, pentru a fi duși în Marea Britanie.

Duc a avut noroc. E încă în tabăra de tranzit, improvizată în Franța. Nu a fost în grupul celor 39 de vietnamezi, care au murit sufocați într-un camion frigorific, în drum spre mult-visata destinație - Marea Britanie. Duc a plătit 33 de mii de dolari pentru a ajunge din Vietnam la Londra, via Rusia, Polonia, Germania și Franța.

Totul a fost organizat de un contact de acasă, din Vietnam. Migranții clandestini sunt de mai multe categorii, în funcție de câți bani dau. Unii dorm ascunși în cabina camionului, sunt cei care au plătit tariful maxim.

Cei care dau mai puțin, sunt porecliți cinic "aerienii" tocmai de la faptul că stau închiși în containere și n-au aer. În plus, pentru a nu fi detectați de aparatele de control, li se dau pungi de aluminiu, pe care și le trag pe cap. Cei care rezistă pe drum, sosesc la Londra doar cu un număr de telefon.

A început ancheta și în Vietnam. După tragedia din Anglia, premierul vietnamez a dat guvernului termen 10 zile să vină cu un plan de acțiune de eliminare a rețelelor de traficanți de persoane.

 

 

 

*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 29°C 32°C
IASI 28°C 31°C
CLUJ 25°C 27°C
CONSTANTA 24°C 27°C
CRAIOVA 28°C 33°C
BRASOV 24°C 28°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI