Majestatea Sa Mihai I, vărul drag al regilor Europei

15 decembrie 2017, 20:25

Aceste imagini ni-l arată pe Prințul Moștenitor Mihai acum mai bine de 70 de ani, la încoronarea Regelui George al VI-lea, tatăl actualei Regine a Marii Britanii, Elisabeta. Cu o bunică pe jumătate englezoaică, nepoată a legendarei Regine Victoria, Regele Mihai a avut toată viața o relație specială cu monarhia britanică. Cu cel care avea să devină Prințul Consort Philippe de Edinburgh, copilul Mihai se bălacea la Marea Neagră sau făcea năzbâtii la Peles. În Londra avea să i se schimbe viața: la nunta Reginei Elisabeta s-a îndrăgostit la prima vedere de Ana de Bourbon Parma. Tânara familie și-a petrecut împreună începutul exilului.

Prietenia regală a părinților s-a transmis și copiilor. Prințul Charles și Custodele Coroanei sunt prieteni buni, iar moștenitorul britanic este un mare iubitor al României.

Regele Mihai i-a fost alături verișoarei sale, Regina Elisabeta, la Jubileu. Mai mult decât atât, în fotografia de grup a fost invitat să stea chiar lângă sărbătorită.

La nunta Regelui Mihai, o fetiță de 10 ani îi ținea trena miresei, Ana. Era Sofia, verișoara Regelui și viitoarea Regină a Spaniei. Sofia spunea tot timpul că Mihai I este vărul ei preferat și a venit de mai multe ori în România. La sărbaătorirea nunții de diamant, domnișoara de onoare de altadată, Sofia, le-a stat din nou alături. În urmă cu câțva ani, Regele Mihai spunea că îi apropie nu doar relația de rudenie, ci și experiența exilului. În copilărie, și Sofia a fost nevoită să își părăsească țara.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite