Majestatea Sa Margareta şi Principele Radu, în vizită la Roma şi Vatican. Programul include o audienţă privată cu Papa Francisc

Majestatea Sa Margareta şi Principele Radu la Roma
Majestatea Sa Margareta şi Principele Radu la Roma
7 noiembrie 2022, 11:17

Custodele Coroanei române şi Principele Radu au ajuns duminică la Roma, fiind întâmpinaţi pe Aeroportul Fiumicino de ambasadorul României la Roma, Gabriela Dancău, şi de însărcinatul cu afaceri ad interim al Ambasadei României pe lângă Sfântul Scaun, Adina Lovin.

Programul oficial al vizitei începe luni, când Principele Radu se va întâlni, la Centro Alti Studi per la Difesa din Roma, cu reprezentanţii Invictus Italia. Discuţiile vor viza activitatea sportivă paralimpică în general, urmărindu-se promovarea acesteia în scopul integrării depline a personalului cu dizabilităţi.

Tot la Centro Alti Studi per la Difesa, Majestatea Sa Margareta şi Principele Radu se vor întâlni cu reprezentanţii conducerii institutului şi vor avea un dialog cu studenţii.

Programul mai include vizite la Ordinul Suveran de Malta, Crucea Roşie Italiană, Comitetul Paralimpic Italian şi Comitetul Olimpic Italian, precum şi vizionarea unor exponate despre Familia Regală a României la Muzeul Pietro Canonica.

De asemenea, este programată o întâlnire cu comunitatea de români din Italia şi lansarea Jurnalului Reginei Maria, ediţia în limba italiană, editat şi tipărit la Editura Rediviva Milano.

Un punct important în program va fi audienţa privată cu Suveranul Pontif, urmată de vizite la Spitalul Pediatric Bambino Gesu al Sfântului Scaun, la un centru pentru primirea unor femei refugiate din Ucraina şi la sediul Comunităţii Sant’Egidio.

Sursa Agerpres

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite