Campioni la nataţie, felicitați de Familia Regală, la Palatul Elisabeta. David Popovici: Avem o misiune simplă, aceea de a îndemna cât mai multă lume către sport

Palatul Elisabeta
Palatul Elisabeta
10 octombrie 2022, 08:31

David Popovici, Vlad Stancu, Patrick Dinu și alţi tineri înotători, medaliați la cele mai recente competiții au fost felicitați personal de Familia Regală. La fel și antrenorii campionilor, dar și reprezentanții Federaţiei Române de Natație.

Înotătorul David Popovici a mulţumit pentru „invitaţia şi înalta onoare” de a fi prezent la Palatul Elisabeta şi a îndemnat la practicarea sportului, pentru realizarea unei societăţi „mai sănătoase şi mai bune”. „Noi suntem mândri de rezultatele pe care le-am obţinut în acest an. Sunt convins că vom continua cu ele şi poate şi cu unele chiar şi mai mari. Aş vrea să reamintesc că scopul nostru e unul simplu: avem o misiune simplă, aceea de a îndemna cât mai multă lume către sport, deoarece cred că asta va aduce la o societate mai sănătoasă şi la o societate mai bună cu totul”, a spus Popovici.

Preşedintele Federaţiei Române de Nataţie şi Pentatlon Modern, Camelia Potec, şi-a exprimat convingerea că vizita la Palatul Elisabeta va constitui „începutul unei lungi colaborări, pentru că viitoarele generaţii au nevoie de tot sprijinul”.

„Eu cred că această întâlnire este începutul unei lungi colaborări. Cred că generaţiile viitoare au nevoie de tot suportul şi de tot sprijinul nostru, atât din punct de vedere moral, cât şi financiar. Ne dorim să construim proiecte împreună, pentru că, iată, ne place să facem performanţă, ne place să aducem rezultate, ne place să fim pe locul întâi în Europa şi în lume şi avem datoria, cel puţin morală, de a construi şi de a ajuta ca viitoarele generaţii să poată face performanţă în sport şi să fie educaţi prin sport”, a mai spus Camelia Potec.

Principele Radu le-a transmis luni tinerilor sportivi, campioni la nataţie, prezenţi pentru prima oară la Palatul Elisabeta, că reprezintă un „foarte frumos exemplu” pentru întreaga societate românească.

„Bine aţi venit la Palatul Elisabeta. Majestatea Sa şi cu mine am aşteptat mult această clipă. V-am urmărit cu multă mândrie şi cu bucurie cum aţi evoluat atât de frumos în acest an şi faptul că în această frumoasă dimineaţă de toamnă vă putem fi gazde ne bucură nespus de mult. Sunteţi un foarte frumos exemplu pentru întreaga societate românească şi mai ales pentru generaţia dumneavoastră, care are nevoie să privească la astfel de modele”, a spus Principele Radu.

    Potec: Avem nevoie de sprijin mult mai mare; suntem datori să ajutăm viitoarele generaţii de sportivi

Preşedintele Federaţiei Române de Nataţie şi Pentatlon Modern, Camelia Potec, a afirmat luni, că instituţia pe care o reprezintă are nevoie de sprijin în cea ce priveşte pregătirea sportivilor, menţionând că inclusiv decontarea din partea statului a unor abonamente la cluburi private ar putea reprezintă o soluţie în acest sens.

„Nu ar trebui să generalizăm, pentru că există abonamente care sunt gratuite, există programe care sunt gratuite, dar, într-adevăr, avem nevoie de mult mai mult. Avem nevoie de sprijin mult mai mare şi, da, ar putea fi o soluţie pe termen scurt, cu posibilitatea – în funcţie de cât de mare este impactul, în funcţie de legile în vigoare – repet, cu posibilitatea de a fi continuat acest proiect”, a declarat Camelia Potec, la finalul primirii de către Familia Regală a României, la Palatul Elisabeta.

Potec a răspuns unei întrebări privind decontarea din partea statului a unor abonamente la cluburi private ca soluţie pe termen scurt pentru atragerea tinerilor spre practicarea sportului.

„Bineînţeles că avem nevoie de toate cluburile, atât de cele de stat, cât şi de cele private şi, da, campionii noştri vin majoritatea din cluburi private, dar cu siguranţă că şi cei de la cluburile de stat acum sunt mai motivaţi să investească dacă nu mai mult timp, măcar mai multă, să zic, putere şi ambiţie de muncă şi de a creşte şi a forma campioni„, a adăugat Camelia Potec.

Referindu-se la primirea de către Custodele Coroanei şi Principele Radu a delegaţiei de tineri înotători, preşedintele Federaţiei Române de Nataţie şi Pentatlon Modern a reiterat că aceasta va constitui „începutul unei lungi colaborări, pentru că viitoarele generaţii au nevoie de tot sprijinul”.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite