Majestatea Sa Margareta Custodele Coroanei a conferit președintelui Academiei Române, profesor Ioan-Aurel Pop, Ordinul Coroana României, în grad de Comandor

Ieri, Majestatea Sa Margareta a primit titlul de Comodor al Yacht Club Regal Român. La Palatul Elisabeta, ceremonia a continuat într-o atmosferă caldă. Majestatea Sa Margareta a conferit titlul Înaltul Patronaj unor instiuții și organizații importante ai cărei reprezentanți au fost vădit onorați. La final de ceremonie, Custodele Coroanei române a conferit Ordinul Coroana României, în grad de Comandor, Președintelui Academiei Române, Ioan-Aurel Pop.

30 Septembrie 2020, 08:22 (actualizat 30 Septembrie 2020, 09:33) |
Ceremonie Regală
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Se înoadă o legătură istorică începută în 1924 între Casa Regală și Yacht Club Român. Pe atunci, Regele Ferdinand accepta titlul de Comodor al Yacht Club Regal Român. Activitatea clubului a fost îngreunată în perioada celui de-Al Doilea Război Mondial și chiar suspendată în 1948.

S-a reluat după căderea comunismului, iar în 2002, Majestatea Sa Regele Mihai I și-a reluat vechile prerogative.

Acum, în vremuri de pandemie, acest titlu important a fost acceptat de către Majestatea Sa Margareta.

Ceremonia de la Palatul Elisabeta nu s-a oprit aici.

Majestatea Sa Margareta a conferit Înaltul Patronaj unor instituții și organizații: Federația Română de Ciclism, Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc, Muzeul Național al Țăranului Român și Muzeul Național al Satului "Dimitrie Gusti".

Înaltul Patronaj este acordat de către membrii Familiei Regale a României anual și însemană recunoșterea calității.

La finalul ceremoniei, Majestatea Sa Margareta a conferit Ordinul Coroana României, în grad de Comandor academicianului Ioan-Aurel Pop, ordin instituit de Regele Carol I prin Decret Regal la 10 Mai 1881.

Ordinul Coroana României a fost instituit de Regele Carol I prin Decretul Regal la 10 Mai 1881, cu prilejul proclamării Regatului României, pentru a recompensa serviciile aduse Statului și a fost reînfiinţat de Majestatea Sa Regele Mihai I la 30 decembrie 2011.

 

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 4°C 9°C
IASI 4°C 8°C
CLUJ 7°C 9°C
CONSTANTA 7°C 14°C
CRAIOVA 4°C 5°C
BRASOV 6°C 10°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI