Majestatea Sa Margareta Custodele Coroanei a conferit președintelui Academiei Române, profesor Ioan-Aurel Pop, Ordinul Coroana României, în grad de Comandor

30 septembrie 2020, 08:22

Se înoadă o legătură istorică începută în 1924 între Casa Regală și Yacht Club Român. Pe atunci, Regele Ferdinand accepta titlul de Comodor al Yacht Club Regal Român. Activitatea clubului a fost îngreunată în perioada celui de-Al Doilea Război Mondial și chiar suspendată în 1948.

S-a reluat după căderea comunismului, iar în 2002, Majestatea Sa Regele Mihai I și-a reluat vechile prerogative.

Acum, în vremuri de pandemie, acest titlu important a fost acceptat de către Majestatea Sa Margareta.

Ceremonia de la Palatul Elisabeta nu s-a oprit aici.

Majestatea Sa Margareta a conferit Înaltul Patronaj unor instituții și organizații: Federația Română de Ciclism, Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc, Muzeul Național al Țăranului Român și Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti”.

Înaltul Patronaj este acordat de către membrii Familiei Regale a României anual și însemană recunoșterea calității.

La finalul ceremoniei, Majestatea Sa Margareta a conferit Ordinul Coroana României, în grad de Comandor academicianului Ioan-Aurel Pop, ordin instituit de Regele Carol I prin Decret Regal la 10 Mai 1881.

Ordinul Coroana României a fost instituit de Regele Carol I prin Decretul Regal la 10 Mai 1881, cu prilejul proclamării Regatului României, pentru a recompensa serviciile aduse Statului și a fost reînfiinţat de Majestatea Sa Regele Mihai I la 30 decembrie 2011.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă