Majestatea Sa Margareta Custodele Coroanei și Principele Radu au luat parte la slujba de comemorare a Prințului Philip, la Westminster Abbey

29 martie 2022, 22:04

De câteva luni, Regina Elisabeta a Marii Britanii a fost activă doar online. De data aceasta a venit de la Palatul Windsor pentru a fi alături de familia ei și de demnitari la slujba comemorativă în onoarea soțului ei, Prințul Philip.

A fost prezentă la ceremonia din Londra şi Familia Regală a României.

Majoritatea familiilor regale au răspuns invitaţiei Reginei de a participa la această ceremonie. Au fost prezenți prim-ministrul Boris Johnson, personalități militare și peste 500 de reprezentanți ai organizațiilor caritabile pe care le-a susținut Prinţul Philip.

Ducele de Edinburgh a murit la Castelul Windsor, anul trecut, pe 9 aprilie, la aproape 100 de ani. Funeraliile au fost restrânse din cauza pandemiei.

Justin Welby, Arhiepiscopul de Canterbury: „Pentru biserică, Regină, întregul Commonwealth şi toţi oamenii, pace, armonie şi binecuvântarea Domnului Atotputernic. Tatăl, Fiul şi Sfântul Duh să rămână în voi acum şi pururea. Amin”.

Prinţul Philip a fost alături de soția sa mai bine de șapte decenii şi a fost apropiat de Familia Regală a României, fiind vărul primar al mamei Regelui Mihai. Când era copil, a fost adus să-i fie partener de joacă Regelui Mihai. Sunt fotografii cu cei doi la Mamaia, Sinaia, București sau la Vila Sparta, unde s-au întâlnit când erau adolescenți și mai apoi în timpul exilului Regelui Mihai.

În 1947, Regele Mihai a participat la nunta Reginei Elisabeta şi a Prinţului Philip, iar legăturile dintre cele două familii regale au rămas puternice.

Palatul Buckingham a anunţat că Regina Elisabeta a II-a, în vârstă de 95 de ani, a fost implicată activ în planificarea ceremoniei de comemorare a soţului ei.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite