Majestatea Sa Margareta a vizitat Aeroportul Internațional Henri Coandă, unde a testat simulatorul românesc

12 februarie 2019, 19:53

Majestatea Sa a încercat să dirijeze o aterizare, dar cu ajutorul simulatorului de trafic aerian 3D,  a fost înscenat chiar atunci și un accident aviatic.

Acesta a fost printre primele obiective vizitate de Regele Mihai, în 1997, când a fost lăsat să revină acasă. Mulţi controlori îşi amintesc momentul.

Astăzi, doar şase controlori de trafic supraveghează aterizările şi decolările de pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă din Bucureşti, fiecare are în supraveghere câte două piste, nu una cât ar trebui.

Pentru a suplini acest neajuns au fost scoase la concurs 30 de posturi de controlori de trafic, iar concurența e mare. 40 de aspiranți s-au înscris pe un loc.

Familiei Regale i s-a explicat cum se fac formaliţătile de check-in, a asistat la o manevră operaţională pushback a unei aeronave care pleca la Londra, a vizitat noul punct de acces la controlul de securitate dedicat delegaţiilor europene, dar şi cele trei saloane oficiale care au primit o faţă nouă de când România a preluat preşedinţia Consiliului Uniunii Europene.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite