Majestatea sa Margareta a fost decorată pentru promovarea Republicii Moldova. Custodele Coroanei Române a semnat în Cartea Unirii, adusă de la Alba Iulia

Custodele Coroanei Române a semnat în Cartea Unirii și a primit cadou un stilou inscripționat cu anul 1922, când au fost încoronați Ferdinand Întregitorul și Regina Maria, bunica Majestății Sale Margareta. La Palatul Elisabeta a fost refăcută simbolic România Mare, iar președintele Parlamentului Republicii Moldova a decorat-o pe Majestatea Sa.

28 Noiembrie 2018, 10:47 (actualizat 28 Noiembrie 2018, 10:55) |
Majestatea Sa Margareta, decorată pentru promovarea Moldovei
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Cartea Unirii a fost adusă la Palatul Elisabeta chiar de la Alba Iulia. Majestatea Sa Margareta a semnat-o cu un stilou special din lemn de măslin, inscripționat cu anul Unirii, dar a primit în dar un altul pe care a fost gravat 1922, anul încoronării lui Ferdinand Întregitorul și al Reginei Maria. Cartea va fi expusă în 1 Decembrie la Alba Iulia, în Sala Unirii.

Cartea are o hârtie specială, manuală. Va conține 101 de semnături ale personalităților marcante ale României. Fiecare persoană va primi câte un stilou inscripționat cu unul dintre anii care s-au scurs din 1918 până în 2018.

Au mai semnat până acum președintele României, Patriarhul și Cardinalul Lucian.

La Palatul Elisabeta a fost și președintele Parlamentului Republicii Moldova.

Familia Regală se va afla pe 1 Decembrie la Alba Iulia, unde va ajunge cu Trenul Regal. Va fi folosită o locomotivă cu aburi, fabricată în anul încoronării lui Ferdinand Întregitorul și al Reginei Maria.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ROMÂNIA 100
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 6°C 5°C
IASI 5°C 3°C
CLUJ 1°C 2°C
CONSTANTA 8°C 9°C
CRAIOVA 8°C 4°C
BRASOV 3°C 2°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI