Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei, conduce o amplă delegație la un forum economic din Iordania

România curtează investitori din Iordania cu ajutorul Casei Regale. Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei, conduce o amplă delegaţie economică la Amman. Este în prima vizită externă de când are calitatea de șef al Casei Regale a României. Astăzi, a deschis Forumul România-Iordania, cea mai importantă întâlnire pe teme economice între oficiali din cele două țări, din ultimii ani.

16 Aprilie 2018, 22:09 (actualizat 16 Aprilie 2018, 22:24) Știrile TVR |
Forum economic România - Iordania
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Oamenii de afaceri români privesc Iordania și țările din regiune ca pe tot atâtea oportunități de a face schimburi comerciale.

MS Margareta, Custodele Coroanei: "Astăzi este o ocazie specială, pentru prima dată am adunat laolaltă o amplă delegaţie formată dintr-un număr mare de companii private, pentru a întâlni o impresionantă comunitate economică de oameni de afaceri iordanieni. Delegaţia noastră este compusă din 60 de firme private, care se întâlnesc cu 75 de companii iordaniene".

Nicolae Comănescu, ambasadorul României la Amman: "Încurajăm investitorii şi oamenii de afaceri români să descopere noi oportunităţi pe piaţa românească, contribuind astfel la reducerea deficitului pe care Iordania îl are în relaţiile economice bilaterale cu România".

Forumul economic din Amman durează două zile. Pe lângă oamenii de afaceri din Iordania, Majestatea Sa s-a întâlnit și cu senatori și guvernanți iordanieni.

Mussa Maaytah, ministrul Afacerilor Politice și Parlamentare al Regatului Hașemit: Iordania se mândrește că aproape 12 mii de absolvenți de universități din România, specializați în toate domeniile, medici și ingineri.

Oricum, Iordania e o țară de suflet pentru Custodele Coroanei. Majestatea Sa și-a petrecut acolo luna de miere, în 1996. Are legături strânse cu membrii familiei regale hașemite, iar anul trecut a convins câteva zeci de studenți iordanieni să vină în România, la studii.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 6°C 6°C
IASI 4°C 5°C
CLUJ 2°C 4°C
CONSTANTA 4°C 5°C
CRAIOVA 7°C 8°C
BRASOV 0°C 1°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI