Maimuţe de laborator, pensionate. Un grup de iniţiativă din SUA strânge bani pentru a le oferi o viaţă decentă la bătrâneţe

17 iunie 2019, 12:50

Cam așa arată viața unor maimuțe ieșite la pensie. Trăiesc în spații mai mari, au la dispoziție și câte o piscină. Unele dintre ele sunt pentru prima dată sub cerul liber. Acest centru aspecial din Wisconsin a fost înființat de o cercetătoare care a lucrat ani de zile în laborator, cu animale.

Când studiile clinice se încheie, majoritatea maimuțelor sunt eutanasiate, pentru ca organele să le poată fi examinate – sau sunt vândute pentru alte programe de cercetare. Acum, însă, ideea pensionarii lor cucerește din ce în ce mai mult teren. Dar există impedimente majore – nu numai legate de bani.

Deocamdată, în centrul din Wisconsin sunt 5 maimuțe pensionare, dar proiectul se va extinde și pe 6 hectare vor trăi linistitie 100 de animale. Și pentru că Institutul Național de Sănătate din Statele Unite finanțează toate studiile care folosesc primate, ideea e ca tot această instituție să asigure fondurile pentru pensiile lor. Maimuțele de laborator i-au ajutat pe oameni să trăiască mai bine; acum e timpul să fie răsplătite.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite