Maia Sandu sesizează Curtea Constituţională pentru a constata circumstanţele de dizolvare a Parlamentului din Republica Moldova

Președintele Republicii Moldova Maia Sandu
Președintele Republicii Moldova Maia Sandu
29 martie 2021, 17:10

„Parlamentul a eşuat să aleagă un Guvern. Au trecut 45 de zile de la prima încercare de învestire a Guvernului, dar şi 90 de zile de la demisia Guvernului Chicu. (…) Consider că sunt întrunite circumstanţele legale pentru dizolvarea parlamentului. Acest parlament nu poate rezolva problemele oamenilor. A avut ocazia de două ori să învestească un guvern şi s-a împotrivit. Cei care au furat şi slăbit instituţiile statului, au adus statul în pragul eşecului total ne cer să le mai dăm timp. Însă oamenii nu mai au timp pentru jocurile lor murdare. (…) Alegerile anticipate constituie şansa cetăţenilor de a alege persoane care să le reprezinte interesele, pentru a curăţa ţara şi a o scoate din criză.

Am decis să sesizez Curtea Constituţională pentru a constata circumstanţele de dizolvare a Parlamentului. Dacă CCM va spune că sunt întrunite circumstanţele, atunci voi dizolva acest Parlament”, a declarat preşedintele Maia Sandu.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite