Maia Sandu, președintele Republicii Moldova, invitată la Festivalul de Film și Istorii de la Râșnov. "Eroi sunt oamenii care își asumă în condiții dificile să vină să lupte împotriva unui regim nedemocratic"

Maraton de proiecții și dezbateri la Râșnov, unde a început Festivalul de Film și Istorii. A 13-a ediție a evenimentului o are invitată pe Maia Sandu, președintele Republicii Moldova. Ea a povestit despre parcursul său politic și a dialogat online cu studenții participanți la festival.

22 August 2021, 15:10 Știrile TVR |

Festivalul de la Râșnov spune anul acesta poveștile celor care s-au sacrificat pentru un ideal sau pentru țară.

Invitată la festival, Maia Sandu, președintele Republicii Moldova, a dialogat online cu tinerii prezenți despre sacrificiile făcute de eroii din trecut și prezent, dar și despre democrație, justiție și valori europene.

Ea a vorbit despre bătălia politică de la Chișinău și despre aspirațiile cetățenilor din Republica Moldova.

Maia Sandu, președintele Republicii Moldova: "Cine sunt eroii? În primul rând, eroi sunt oamenii care își asumă în condiții dificile să vină să lupte împotriva unui regim nedemocratic, așa cum s-a întâmplat în anii 2015, 2016, 2017, până în 2019".

"Justiția nevăzută" și profilul profesorului performant în zilele noastre au fost alte teme de dezbatere.

Festivalul de Film și Istorii se desfășoară până pe 29 august în Râşnov, Braşov, Codlea, Hărman şi Crizbav. Cuprinde peste 60 de proiecţii de film și 18 dezbateri cu peste 60 de invitaţi speciali, dar și proiecte muzicale inedite, concerte în cetate și piese de teatru.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 2°C 1°C
IASI 1°C 3°C
CLUJ 1°C 2°C
CONSTANTA 1°C 2°C
CRAIOVA 4°C 3°C
BRASOV 0°C -1°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI