Mai sunt libere doar trei paturi ATI, în toată ţara, pentru bolnavii de COVID-19. Pacienţii, internaţi pe holuri

În spitale, lacrimile au secat, iar medicii şi asistentele, sleiţi de puteri, încearcă cu disperare să găsească un pat ca să mai salveze o viaţă. Ambulanţele aduc pacienţi fără oprire, iar multe cazuri sunt grave. Aproape sufocându-se, mulţi bolnavi îşi aşteaptă locul la terapie intensivă. O aşteptare dureroasă, pentru că în Bucureşti nu există nicun pat liber, iar în întreaga ţară sunt doar 3. Sunt voci care cer ca guvernul să ceară ajutor extern. La Craiova sau Timişoara, medicii fac calcule şi restrâng activitatea altor secţii ca să îi poată trata pe cei cu Covid. Doar că şi acest calcul rece poate fi o condamnare la moarte pentru cei cu afecţiuni grave.

04 Octombrie 2021, 20:45 (actualizat 04 Octombrie 2021, 20:53) Știrile TVR |

Toate paturile sunt ocupate, la secţia ATI Covid a Spitalului de Urgenţă din Craiova. Alţi bolnavi aşteaptă la Unitatea de Primiri Urgenţe, în izolator, să se elibereze un pat. Situaţie în care intervenţiile chirurgicale şi internările se fac pe alte criterii.

Medicii spun că solicitarea secţiilor este maximă. Aproape jumătate din testele Covid prelucrate în judeţul Dolj în 24 de ore au ieşit pozitive.

La Timişoara, în două spitale sunt trataţi aproximativ jumătate din pacienţii din judeţ. Niciun pat nu rămâne liber de mai bine de trei săptămâni. La spitalul judeţean ajung însă şi cazuri grave, cu alte afecţiuni.

Cu acest ritm de îmbolnăvire, sistemul riscă să intre în colaps. Vor trebui găsite alte soluţii.

Pe lângă deficitul de locuri la ATI sau în secţii normale, unităţile medicale se confruntă şi cu o lipsă de personal, nu atât medici cât asistente şi infirmiere.

 

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CORONAVIRUS
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 3°C -1°C
IASI 0°C 0°C
CLUJ -3°C -1°C
CONSTANTA -1°C -1°C
CRAIOVA 0°C 0°C
BRASOV -6°C -4°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI