Mai sunt două zile pentru depunerea declarației unice

23 mai 2022, 20:54

Aproape 600.000 de români care au obținut venituri din chirii, drepturi de autor, tranzacții cu criptomonede, PFA și alte activități independente au completat deja declarația unică. Termenul limită pentru depunere expiră miercuri.

Unii contribuabili au mers la sediile ANAF, chiar dacă formularul poate fi depus online sau trimis prin Poștă. Alții au cerut ajutorul operatorilor din call-center și au completat declarația unică prin telefon.

Persoanele fizice trebuie să-și declare atât veniturile obținute anul trecut, cât și estimările pentru anul aceasta. Declarația unică, numită de Fisc formularul „212”, are rubrici noi, ce trebuie completate și pentru alte categorii de venituri.

Fiscul mizează pe încasări mai mari față de anul trecut. Instituția a pregătit și ghiduri pentru persoanele care au obținut, printre altele, venituri din meditații, activități de înfrumusețare sau din postări realizate pe rețelele de socializare.

Consultanții fiscali pun măsurile Fiscului pe seama faptului că statul are nevoie de mai mulți bani.

Persoanele fizice care nu depun declarația unică la timp riscă amenzi cuprinse între 50 și 500 de lei. Pe 25 mai expiră și termenul pentru depunerea formularului prin care se pot redirecționa 3,5% din impozit pentru ONG-uri.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite