Mai săraci după o îmbrățișare. Mai mulți români arestați pentru furturi comise în Spania, prin metoda „Îmbrățișarea”

6 martie 2020, 08:20

Majoritatea arestărilor au fost realizate în Spania, unde agenții au reușit să identifice 38 de români acuzăți de numeroase furturi.

Poliția a descins la mai multe locuințe din Spania unde i-a surprins pe membrii organizației care folosea și 3 minori pentru comiterea furturilor.

Autoritățile spaniole îi acuză pe români de cel puțin 100 de furturi, înregistrate în toate regiunile Spaniei, dar în special în Malaga.

Modul de operare era cel al falsei îmbrățișări prin care hoții reușeau să se apropie de victime, în general oameni în vârstă și să le sustragă bijuteriile sau portofelul.

Organizația era structurată foarte bine și autorii furturilor apelau adesea la violență ca să comită furturile. Banii erau spălați prin investiții realizate în România, iar prejudiciul este calculat la peste 1 milion de euro.

Ancheta a fost realizată împreună cu Europol, Eurojust și cu sprijinul Poliției Române, care a dus la îndeplinire mai multe percheziții în România și a arestat 3 suspecți.

În urma controalelor din cele două țări, agenții au confiscat 66 de ceasuri scumpe, peste 200 de bijuterii, aproape o sută de telefoane și suma de 41 de mii de euro.

Au fost puse sub sechestru 355 de mașini de lux și 10 proprietăți imobiliare, precum și pe numeroase conturi bancare.

De la Madrid pentru TVR, Felix Damian.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite