Mai puțini spectatori la Concertul de Anul Nou de la Viena. Numărul de locuri a fost limitat, din cauza variantei Omicron

Filarmonica din Viena
Filarmonica din Viena
27 decembrie 2021, 19:42

Alte 700 de persoane, care au deja biletele cumpărate și care nu vor putea asista la concert, vor primi locuri rezervate la următorul concert, de pe 1 ianuarie 2023, a anunţat luni Filarmonica din Viena.

Luni, în Austria au intrat în vigoare noile reglementări privind desfăşurarea evenimentelor, pentru limitarea răspândirii noii variante a coronavirusului, mai transmisibilă.

La orice eveniment ce implică un public de peste 1.000 de persoane accesul a fost restrâns. Este permis accesul doar celor care s-au vaccinat anti-COVID-19 cu schema completă sau care prezintă un test PCR negativ.

Organizatorii au optat pentru reducerea numărului de spectatori pentru a le oferi ocazia iubitorilor de muzică să participe chiar dacă nu s-au vaccinat cu doza a treia, ceea ce este permis cu un public mai restrâns.

Valsurile vieneze, polcile şi marşurile dirijate de Daniel Barenboim vor fi transmise în peste 90 de ţări.

Conform programului anunţat de Filarmonica din Viena, cinsprezece piese fac parte din programul oficial, dintre care şase nu au mai fost niciodată interpretate în cadrul concertului de Anul Nou, pe lângă valsul „Dunărea Albastră” sau „Marşul lui Radetzky”, cu care se încheie în mod tradiţional spectacolul.

În afara lucărilor clasicilor Johann, Josef şi Edward Strauss, la concertul din 1 ianuarie vor fi reprezentate şi creaţii ale compozitorilor Carl Michael Ziehrer şi Joseph Hellmesberger.

Sursa: Agerpres

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite