Mai puțini cozonaci anul acesta. Vânzarea la liber, fără comandă, mai puțin profitabilă față de anul trecut

14 aprilie 2023, 22:57

Cuptoarele unei brutării de lângă Piteşti duduie fără pauză până sâmbătă la prânz. Comenzile vin şi din oraşele din jur, astfel că de câteva zile se lucrează fără întrerupere.

Mii de cozonaci sunt copţi în fiecare zi, pe lângă pască şi pâine.

Dacă în ultimii ani, brutarii au scos pe piaţă sortimente de cozonac care mai de care mai originale, de anul acesta, mulţi au revenit la rețetele tradiționale, ca la mama acasă, cu multă nucă şi cacao.

În anii anteriori, o comandă însemna cel puţin două produse, acum cele mai multe au fost pentru doar un cozonac.

Unii producători vând chiar și jumătăți.

Datele Rompan arată că, anul acesta, de Paşti, vor fi pregătiţi 6 milioane de cozonaci, mai puţin decât anul trecut, când au fost 7,5 milioane. Prețurile variază, în medie, de la 20 la 100 de lei bucata, dar pot depăși chiar și 200 de lei.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite