Mai puține îmbolnăviri în București, restricții reduse. Măsuri de relaxare în tot mai multe orașe din țară

26 aprilie 2021, 12:42

Capitala înregistrează 3,46 de cazuri la mia de locuitori. Astfel, circulația persoanelor va fi permisă de luni până vineri până la ora 22.00, iar operatorii economici, proprietarii de magazine și de terase vor putea ține deschis inclusiv în weekend până la ora 21.00.

Rămân restricțiile pentru restaurantele și cafenelele în spații închise. La fel și cinematografele sau sălile de spectacol.

Pentru redeschiderea lor e nevoie ca rata de incidență să coboare sub 3 cazuri la mia de locuitori.

Se redeschid sălile de sport, anunț primit cu mult entuziasm. În ultimul an, proprietarii acestor afaceri au căutat tot felul de soluții pentru a funcționa. Cei care au investit în săli de sport amenajate în aer liber spun că vor păstra ideea, pentru că a prins foarte bine.

În noaptea de Paști, oamenii vor avea voie să circule liber pentru a merge la slujba de Înviere. Dar, până atunci, se anunță controale în piețe, în magazine și în alte spații aglomerate. Masca rămâne obligatorie.

Conform DSP, luni, la ora 10.00, în Capitală rata de incidență cumulată calculată la 14 zile era 3,46 la mia de locuitori.

Premierul Florin Cîțu a postat luni dimineață, pe Facebook: „O veste foarte bună! Astăzi rata de infectare în București a scăzut sub 3,5 la mia de locuitori. Le mulțumesc bucureștenilor pentru că au înțeles că e nevoie să respecte măsurile de siguranță! Este foarte important să păstrăm acest trend, pentru a ajunge treptat la ridicarea tuturor restricțiilor”.

Restricţiile de weekend au fost ridicate și în municipiul Arad, unde sunt 3,4 cazuri la mie. Se pot deschide sălile de sport, iar în weekend magazinele au program până la ora 21.00. Terasele restaurantelor vor putea funcționă până la 22.00. Rămân închise restaurantele, cinematografele și sălile de jocuri de noroc.

La nivel național, au fost anunțate 1.256 de cazuri noi și 117 decese. 1.354 de bolnavi sunt internați la terapie intensivă.

Doar Capitala, județele Cluj și Ilfov mai sunt în scenariul roșu.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite