Mai puține grăsimi nesănătoase în produsele de patiserie, cofetărie, fast-food și în alte alimente procesate. O lege nouă, care se va aplica de anul viitor

21 august 2020, 21:20

Acizii grași trans se găsesc mai ales în unele uleiuri vegetale și grăsimi care sunt folosite în industria alimentară. Oferă produselor procesate gust și miros mai bun, dar și un termen de valabilitate mai mare.

Noua lege le impune producătorilor să vândă alimente cu un conținut redus de acizi grași trans: cel mult 2 grame la 100 de grame de grăsime.

Studiile arată că pe piața europeană au fost vândute și produse cu peste 40% acizi grași în conținut.

Reprezentații industriei alimentare spun că sunt pregătiți să respecte noile reguli. Cer însă autorităților controale în zonele de risc.

Producătorii și procesatorii recomandă să citim etichetele nutriționale pentru a afla care este conținutul de acizi grași trans.

Noua lege se va aplica din 1 aprilie, anul viitor.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă