MAI: Program de lucru prelungit şi numărul ghişeelor suplimentat pentru eliberarea paşapoartelor

28 iulie 2018, 11:46

Funcţionarii rămân la serviciu în fiecare zi lucrătoare, până la ora 18:30. În Bucureşti şi Ilfov, măsura se aplică doar în zilele de luni, marţi şi miercuri. S-a modificat şi durata de valabilitate a paşaportului simplu electronic. Acesta va fi de 3 ani pentru copiii care nu au împlinit vârsta de 12 ani, de 5 ani pentru cei cu vârste între 12 şi 18 ani şi de 10 ani pentru persoanele care au împlinit 18 ani. Paşaportul simplu temporar rămâne valabil 12 luni, ca şi până acum.

‘Odată cu creşterea valabilităţii paşaportului simplu electronic la 10 ani, ne aşteptăm să se mărească şi numărul cererilor de eliberare pentru acest tip de document, în condiţiile în care este cunoscut faptul că în lunile iulie şi august se eliberează cele mai multe documente de călătorie, comparativ cu restul lunilor din an’, a spus şeful Direcţiei Generale de Paşapoarte, într-o declaraţie susţinută la sediul MAI. 

El a precizat că, până la 31 august, în 30 de judeţe, programul de lucru a fost prelungit cu două ore, de la 8,30 la 18,30, de luni până vineri. Aceste judeţe sunt: Alba, Arad, Argeş, Bacău, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Brăila, Botoşani, Braşov, Cluj, Caraş-Severin, Constanţa, Dâmboviţa, Dolj, Gorj, Galaţi, Hunedoara, Iaşi, Mehedinţi, Maramureş, Mureş, Neamţ, Prahova, Sibiu, Satu Mare, Suceava, Timiş, Vâlcea, Vrancea şi Vaslui. 

Pentru municipiul Bucureşti şi judeţul Ilfov, timpul de lucru a fost prelungit pentru primele trei zile ale săptămânii, programul fiind de la ora 8,30 la 18,30. 

Toancă a precizat că, începând de luni, în 12 judeţe unde se înregistrează un număr mare de solicitări va funcţiona un ghişeu suplimentar de lucru cu publicul. Este vorba despre judeţele Alba, Braşov, Cluj, Constanţa, Dolj, Galaţi, Hunedoara, Iaşi, Maramureş, Prahova, Sibiu şi Vaslui. 

În acest context, de săptămâna viitoare, la nivel naţional vor funcţiona 209 ghişee de primiri cereri şi eliberări documente de călătorie.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite