Mai productivi de acasă. Munca la domiciliu înseamnă pentru mulți angajați cheltuieli reduse și un echilibru între viața personală și activitatea profesională

14 aprilie 2020, 23:04

Daniela Enache are 23 de ani și face parte din așa-numita generație „millennials”, născuți în perioada dintre 1980 și 2000. Sunt tineri care știu cum să folosească tehnologia digitală în beneficiul lor.

Daniela urmează studii de Master în sociologie și este consultant la o firmă de resurse umane. Nu este singura care se bucură de beneficiile lucrului de acasă în această perioadă.

Potrivit unui studiu făcut de o agenție de consultanță imobiliară, peste 70% dintre angajații care lucrează de acasă consideră că această perioadă este bună pentru ei. Vor să lucreze după terminarea crizei măcar două zile pe săptămâna de acasă.

Toate companiile s-au adaptat din prima clipă noilor condiții.

Pandemia de coronavirus i-a determinat pe angajatori să regândească strategiile de lucru, să își protejeze angajații. Așa se face că, în prezent, aproape 90% dintre angajații care lucrau în clădirile de birouri din Capitală își desfășoară activitatea de acasă.

Schimbarea vine atât cu beneficii, cât și cu dezavantaje: lipsa interacțiunii cu colegii, lipsa sesiunilor de brainstorming.

Același studiu arată că 80% dintre angajații care lucrează de acasă spun că cea mai apreciată schimbare este faptul că nu mai stau în trafic. 50% sunt mulțumiți că le-au scăzut cheltuielile și peste 40% au început să aibă un echilibru între viața personală și activitatea profesională.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

Munca de acasă aduce kilograme în plus