Mai mulţi eurodeputaţi români participă la discuţii cu cancelarul austriac Nehammer cu prilejul unei reuniuni a PPE la Viena

Spațiul Schengen
Spațiul Schengen
7 decembrie 2022, 13:06

Printre eurodeputaţii români care participă la reuniune se află Siegfried Mureşan, vicepreşedintele grupului PPE, Rareş Bogdan, şeful delegaţiei României în grupul PPE din PE, şi Eugen Tomac. Potrivit surselor citate, cu prilejul reuniunii de la Viena se va discuta şi chestiunea aderării la Schengen a României şi Bulgariei, faţă de care cancelarul austriac Karl Nehammer şi-a exprimat opoziţia în ultimele zile.

Pe site-ul grupului PPE se anunţă o reuniune specială la Viena a conducerii grupului PPE în PE, care va dura de miercuri până vineri şi care va fi prezidată de Manfred Weber. La reuniune va participa cancelarul Karl Nehammer şi, ca invitaţi, premierul croat Andrej Plenkovic şi omologul său slovac Eduard Heger.

La reuniune vor mai participa eurodeputata Angelika Winzig, şefa delegaţiei Austriei în grupul PPE din PE, şi Othmar Karas, prim-vicepreşedinte al Parlamentului European. Liderii grupului PPE vor discuta cu politicieni austrieci şi europeni, precum şi cu experţi, despre marile provocări ale momentului, precum rolul Europei într-o lume în schimbare şi migraţie, se menţionează în comunicatul PPE.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite