Mai multe unități private de învățământ din Iași au contestat în instanță decizia de a închide școlile

13 noiembrie 2020, 11:05

Preşedintele acestui ONG susține că decizia este disproporționată și nelegală. Reprezentanţii autorităţilor judeţene ieşene afirmă că decizia a fost luată inițial la nivel județean, însă apoi extinsă la nivel național, astfel că procesul nu îi privește direct. Mai multe astfel de acțiuni în instanță au fost intentate în mai multe oraşe din România.

Procesul a fost intentat de 12 unităţi private de învăţământ din judeţul Iaşi, toate membre ale Asociaţiei Şcolilor Particulare. Preşedintele organizaţiei spune că decizia este nelegală şi că suspendarea cursurilor faţă în faţă este una disproporţionată.

Procesul care va stabili dacă elevii şi profesorii se vor întoarce fizic în unităţile de învăţământ din judeţ a fost înregistrat la Tribunalul Iaşi, la Secţia de contencios-administrativ a acestei instanţe.

Pe de altă parte, reprezentanţii autorităţilor judeţene susţin că decizia de a închide școlile a fost luată la nivel naţional.

Suspendarea cursurilor faţă în faţă în şcolile din Iaşi a intrat în vigoare începând cu 9 noiembrie, ca urmare a unei decizii luate de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Iaşi.

Măsura a fost luată după ce incidenţa cazurilor de COVID-19 în judeţul Iaşi a depăşit 3 cazuri la mia de locuitori. Însă, această decizia a fost luată la nivelul întregii ţări tot pe 9 noiembrie.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite