Mai multe şanse pentru bolnavi. O femeie cu accident vascular cerebral a fost salvată de medicii gălățeni cu ajutorul trombolizei

21 ianuarie 2019, 21:09

Primul pacient din Galați cu accident vascular cerebral salvat cu ajutorul trombolizei este o femeie de 68 de ani. După ce acesteia i s-a făcut rău, familia a sunat de urgență la 112, iar bolnava a ajuns rapid la spital. O condiție extrem de importantă pentru a putea fi supusă intervenției salvatoare, care presupune distrugerea cheagurilor de sânge cu ajutorul unor medicamente.

Conducerea Spitalului de Urgență din Galați spune că unitatea sanitară e pregătită să facă astfel de intervenții în orice moment.

Semnele unui accident vascular cerebral sunt vizibile: apare o paralizie parțială sau totală, pacientul are dificultăți de vorbire sau nu își poate coordona mișcările. Intervenția este vitală în primele ore de la apariția simptomelor.

O condiție esențială pentru ca această intervenție chirurgicală să fie o reușită este ca pacientul să nu fi suferit hemoragii craniene sau digestive în ultimele 3 luni.

Până la sfârșitul anului trecut, astfel de intervenții puteau fi făcute doar în 13 centre specializate, multe din București. Din acest motiv, aproape 35.000 de pacienți care sufereau accidente vasculare aveau șanse minime de supraviețuire.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite