Mai multe plaje amenajate în acest sezon estival față de anul trecut, cu șezlonguri lângă apă

29 aprilie 2022, 17:52

Anul trecut, plajele lărgite din Mamaia erau hectare întregi de nisip, pe care turiștii se așezau singuri, cu umbrelele și cearșafurile proprii. De anul acesta, plajele extinse vor putea fi amenajate de operatorii care au deja contracte de concesionare pentru sectoarele vechi.

Dacă anul trecut turiștii erau nevoiți să parcurgă 200 de metri până la apă, anul acesta se vor bucura de relaxare chiar la malul mării, pentru că șezlogurile vor putea fi amplasate chiar acolo, la fel și umbrelele.

În total, 100 de hectare noi de plajă vor fi închiriate de operatori în acest sezon estival. La prețuri modice. Pentru un metru pătrat de plajă, operatorii vor plăti aproximativ 25 de bani pe lună, ceea ce înseamnă că pentru suprafața ocupată de un șezlong, costul este de numai 50 de bani pe lună. În schimb, în aceeași perioadă de timp, operatorii vor câștiga din închirierea acestuia aproximativ 1.500 de lei, dacă luăm în calcul tarifele de anul trecut.

Și operatorii de plaje recunosc că prețurile la care se vor închiria noile sectoare de plajă sunt mici. Însă spun că plătesc mult mai mult pe bucățile de plajă aflate la distanță de apă.

Pentru sectoarele de plajă aflate departe de apă, operatorii care au încheiat contracte de concesiune plătesc chiar și 13 lei pe metru pătrat. Acum, se bucură că vor obține venituri de pe o suprafață mai mare de plajă.

Operatorii de plajă au la dispoziție două săptămâni ca să adune documentele necesare pentru ca sectoarele noi de plajă să le fie atribuite și să le poată folosi cât mai repede în acest sezon estival.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

Trei vești proaste despre vacanțele de anul acesta

România a pierdut un milion de turiști străini, în ultimii patru ani