Mai multe instituții publice intră în renovare cu bani din PNRR. Ministrul Dezvoltării a semnat 12 noi contracte pentru consolidarea seismică şi eficientizarea energetică a clădirilor

7 noiembrie 2022, 14:16

Premierul Nicolae Ciucă: „La nivelul ministerului Dezvoltării deja au fost făcuți pași înainte de finalizarea termenului, practic cu 6 luni înainte de finalizarea termenului asumat prin PNRR s-a reușit punerea în practică  a acestui program. Valul renovării este un program foarte mult așteptat de către români, pentru că vizează atât consolidarea școlilor, spitalelor, a instituțiilor publice, cât și eficientizarea energetică a acelorași obiective, dar și a blocurilor de locuințe. Am văzut astăzi două municipii care au semnat pe sume consistente de eficientizare energetică a blocurilor de locuințe.”

Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, Cseke Attila, a semnat, luni, 12 noi contracte finanţate din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, în valoare de peste 1,4 miliarde de lei şi care vizează lucrări de consolidare seismică şi eficientizare energetică a clădirilor.

Evenimentul a avut loc în prezenţa prim-ministrului Nicolae-Ionel Ciucă şi a directorului general al SG RECOVER din cadrul Comisiei Europene, Celine Gauer.

Contractele încheiate între autorităţile publice locale şi Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei vizează renovarea energetică şi consolidarea seismică a unor clădiri publice şi rezidenţiale, iar valoarea totală a acestora este de 1.402.767.238,52 lei, precizează Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA).

Premierul Nicolae Ciucă i-a îndemnat pe reprezentanţii autorităţilor locale să rămână aproape de Ministerul Dezvoltării şi să colaboreze pentru implementarea proiectelor finanţate prin Valul Renovării, prin care România are şansa să investească peste 5,5 miliarde de euro pentru renovarea, modernizarea şi creşterea eficienţei energetice, într-o perioadă în care criza ne arată cât este de important fiecare gest menit să ducă la un consum cumpătat al energiei.

Guvernul îşi menţine angajamentul neechivoc faţă de îndeplinirea obligaţiilor aferente PNRR, a declarat prim-ministrul Nicolae Ciucă în cadrul şedinţei Comitetului de coordonare a Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite