Mai multe familii din Buzău tremură de frig în case pentru că nu au fost racordate la gaze, deși au plătit branșamentele

Tremură de frig în case, deși nu sunt rău-platnici și nu au fost debranșați forțat de la căldură. Este vorba despre mai multe familii din Buzău. Au fost de bună credință și au plătit taxele de racordare la timp, așa cum le-a cerut furnizorul. De luni bune, însă, tot așteaptă.

28 Noiembrie 2018, 19:53 (actualizat 29 Noiembrie 2018, 08:10) |
Tremură de frig în case
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Locuitorii unui cartier din Buzău sunt în culmea disperării. Stau în frig, deși atât furnizorul de gaze, cât și firma care a realizat branșamentul le-au promis că le vor fi monatate contoare ca să le poată da drumul la instalații. În această situație sunt 10 familii de pe strada Stadionului.

Mai mult decât atât, unii și-au dărâmat și sobele.

În camera unde doarme fetița unei familii din Buzău termometrul arată 10 grade. În aceste condiții, nu e de mirare că micuța stă îmbrăcată cu geacă și căciulă, ca și cum ar fi afară. O altă familie a racordat aragazul la butelie.

Aceeași problemă este și pe o altă stradă din oraș. Un bărbat a obținut toate avizele și a semnat contractul de racordare încă de vara trecută, dar tot degeaba.

Sătul de răspunsurile evazive primite de la executantul branșamentului, dar și de la compania frunizoare de gaz, clientul a scris ANRE. Potrivit Autorității de Reglementare, vinovat este operatorul de distribuție, care nu și-a îndeplinit obligațiile legale.

Am solicitat un punct de vedere al operatorului de gaz, care ne-a precizat că: "branşamentele vor fi puse în funcţiune până la sfârşitul săptămânii viitoare" la una din locații și vor fi planificate, pentru cea de-a doua locație.

"Pentru a facilita racordarea viitorilor clienți la rețea, Distrigaz Sud Rețele, în parteneriat cu Primăria Municipiului Buzău, a finanțat lucrările de extindere a rețelei de distribuție pe strada Stadionului din municipiul Buzău, branşamentele aferente imobilelor care fac obiectul solicitării urmând să fie puse în funcţiune până la sfârşitul săptămânii viitoare".

În ceea ce priveşte situația clienților de pe strada Şoseaua Spătarului, pentru imobilul de la nr. 11 a fost obținută autorizaţia de construire necesară lucrărilor, iar lucrările de execuție a branşamentului vor fi planificate săptamâna viitoare.

Sursă: Biroul de presă, Distrigaz Sud Rețele

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN SOCIAL
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 3°C 1°C
IASI 1°C -3°C
CLUJ -3°C -2°C
CONSTANTA 2°C 0°C
CRAIOVA 1°C 1°C
BRASOV -3°C -3°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI