Mai multe creşe vor fi înfiinţate în Capitală. Două locații vor fi în Sectorul 1, o creșă în Sectorul 2, iar noua clădire a creșei Trapezului din Sectorul 3 va fi inaugurată în câteva săptămâni

Două noi creşe vor fi înfiinţate în Sectorul 1, una va fi construită în Sectorul 2, iar noua clădire a creşei Trapezului din Sectorul 3 îşi va deschide porţile în câteva săptămâni.

03 Septembrie 2021, 11:23 (actualizat 03 Septembrie 2021, 11:39) Știrile TVR |
Creșă

Potrivit primarului Clotilde Armand, copiii din Sectorul 1 vor avea la dispoziţie două noi creşe, dotate cu tot ceea ce este necesar pentru o educaţie timpurie de calitate.

Ea a scris, vineri, pe Facebook, că aceste două creşe noi vor fi construite pe baza unor proiecte tip în cadrul programului naţional derulat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, prin Compania Naţională de Investiţii. Armand a precizat că Primăria Sectorului 1 a identificat deja terenul pe care urmează să fie construită prima dintre cele două creşe, care va avea o capacitate de 11 grupe, adică un total de 110 copii. Este vorba despre un teren de 16.000 de mp situat în cartierul Henri Coandă. Pentru cea de-a doua creşă, administraţia locală a Sectorului 1 a identificat mai multe terenuri, urmând ca specialiştii primăriei să decidă, în cel mai scurt timp, locaţia finală, a anunţat edilul. Ea a precizat că fiecare creşă va avea o suprafaţă de 2.400 mp, cabinet medical, locuri de joacă, o sală multifuncţională, spălătorie, bucătărie şi că va fi dotată cu panouri solare.

La rândul său, primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, a afirmat pe 30 august că o nouă creşă este construită prin programul naţional derulat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei.

El a scris pe Facebook că va fi o creşă în zona Pantelimon, cu o suprafaţă construită de 2.409 mp şi o capacitate de 110 copii. Radu Mihaiu a informat că această clădire va avea propria spălătorie, bucătărie şi cabinet medical. De asemenea, el a spus că proiectul include o sală multifuncţională şi toate spaţiile administrative necesare şi că în jurul clădirii vor fi amenajate locuri de joacă. Radu Mihaiu a declarat că va fi o creşă prevăzută cu tot ce e nevoie pentru cei mici, într-o clădire construită cu materiale de ultimă generaţie. Potrivit acestuia, costul proiectului se va ridica la 22.262.920 lei. El a menţionat că în prezent în Sectorul 2 sunt 425 de locuri disponibile în creşe.

Primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, a anunţat, vineri, pe Facebook că noua clădire a creşei Trapezului îşi va deschide porţile, în câteva săptămâni, pentru 300 de antepreşcolari.

El a menţionat că, dacă pe şantier se lucrează pentru finalizarea acestui proiect şi predarea în vederea recepţiei, colegii de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 3 se pregătesc cu tot ce ţine de organizarea de personal. "Ca şi la celelalte creşe, fiecare grupă ce va fi formată la Trapezului va beneficia, de la prima oră, de o echipă formată din educatoare, două îngrijitoare şi o asistentă medicală. În intervalul 10-14, echipei de dimineaţă i se alătură alte două cadre, iar după ora 14, fiecare grupă rămâne în grija unui colectiv format din 3 persoane", a adăugat Robert Negoiţă.

 

 

 

 

 

sursa agerpres

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 20°C 21°C
IASI 18°C 19°C
CLUJ 12°C 17°C
CONSTANTA 19°C 19°C
CRAIOVA 19°C 19°C
BRASOV 12°C 15°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI