Mai multe case din incinta Muzeului Satului „Dimitrie Gusti” din București sunt în proces de restaurare

Muzeul Satului „Dimitrie Gusti” derulează un amplu proces de restaurare a mai multor case din incintă, anunță ministerul Culturii.

03 Noiembrie 2021, 17:56 (actualizat 03 Noiembrie 2021, 18:03) |
Casă la Muzeului Satului Dimitrie Gusti / FOTO: https://muzeul-satului.ro/

Astfel, în luna octombrie au fost demarate și finalizate, din fonduri proprii, lucrări de restaurare la acoperișul oloiniței Zlatna (instalaţie compusă din două mecanisme din lemn: unul pentru zdrobirea seminţelor şi altul pentru extragerea uleiului) și împrejmuirea cu gard și porți a casei Nereju Mic.

Luna aceasta, lucrările continuă și la acoperișurile caselor Straja, Voitinel, Fundul Moldovei și Piua Feneș (instalaţie tradiţională acţionată hidraulic).

„Păstrarea în bune condiții a patrimoniului deținut de Muzeul Satului este definitorie pentru a ne asigura că generațiile viitoare au acces la istoria, tradițiile și cultura autentice. Felicit întreaga echipă a muzeului pentru munca depusă și pentru că aleg să lucreze cu meșteri păstrători ai tradițiilor românești”, a declarat Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu.

„Aceste lucrări de restaurare constituiau o necesitate stringentă, având în vedere degradarea accentuată a învelitorilor, care punea în pericol integritatea obiectivelor și a patrimoniului din interior. Importanța muzeului ca instituție de cultură de rang național, cu peste un milion de vizitatori pe an, impune continuarea lucrărilor de restaurare incluse în Planul de Investiții, conform notelor de fundamentare aprobate”, a declarat managerul instituției, conf. univ. dr. Paula Popoiu.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CULTURĂ
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 8°C 9°C
IASI 4°C 5°C
CLUJ 0°C 3°C
CONSTANTA 4°C 6°C
CRAIOVA 7°C 7°C
BRASOV 1°C 3°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI