Foc și explozii la un depozit de materiale reciclabile și fier vechi din Buzău. Zona a fost evacuată de autorități

Incendiu foarte periculos, în Buzău, la un depozit de deşeuri şi fier vechi. Aici erau şi mai multe butelii de oxigen care au sărit în aer, iar autorităţile au cerut evacuarea locatarilor din blocurile vecine - în total 200 de persoane. Fumul degajat de incendiu se vedea de la marginea opusă a oraşului Buzău. Un pompier a avut nevoie de ingrijire medicala dupa ce s-a intoxicat cu fum. A fost întreruptă alimentarea cu curent electric și cu gaz, iar mașinile parcate au fost îndepărtate. Zona a fost izolată pe un perimetru de un kilometru.

13 August 2019, 19:11 (actualizat 13 August 2019, 21:47) Știrile TVR |
Incendiu la un depozit de fier vechi la Buzău
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Populația a fost informată prin sistemul Ro-Alert și i s-a cerut să nu intre în panică.

Zona din jurul depozitului a fost izolată de pompieri, care au evacuat mai multe butelii depozitate în perimetrul incendiului, însă multe au rămas înăuntru. Totodată, au fost oprite gazele şi energia electrică în zona străzii Transilvaniei, fiind evacuate autovehiculele parcate în apropiere.

La fața locului s-au deplasat mai multe echipaje cu autospeciale de stingere cu apă şi spumă. În curte nu există sursă de hidrant, iar vântul îngreunează eforturile pompierilor.

Corespondentul TVR la Buzău, Antonia Ioniță, a transmis în direct de la fața locului.

ORA 21.00 Corespondentul Antonia Ioniță, a transmis pentru Știrile TVR: Focul s-a întins pe o suprafață de  3000 m pătrati. Un pompier de la o firmă privată a fost intoxicat și a fost transportat la spital. Au venit forțe suplimentare din trei județe - Vrancea, Ialomița și Prahova. O parte dintre butelii au fost scoase, dar au rămas multe înăuntru. Deșeurile metalice sunt deasupra celor care ard - hârtii, cauciuc. În curte nu există sursă de hidrant, în plus a început să bată vântul, care întețește flăcările. Flăcările  se întind până la  30 km de Buzău.

ORA 19.35 Antonia Ioniță, în direct de la Buzău: La locul incendiului au venit 10-11 autospeciale. Focul arde de aproximativ o oră. Au fost evacuați și locuitorii străzii de lângă depozit. La fața locului a venit și prefectul județului, dar și patronul depozitului de materiale reciclabile.

ORA 19.12 Corespondentul TVR Antonia Ioniță a transmis în direct prin telefon la Telejurnalul de ora 19.00 și a explicat că este vorba de un depozit al unei firme de colectare a fierului vechi, unde se află materiale inflamabile - mase plastice, butelii.

În apropiere sunt două blocuri de locuințe, din care au fost evacuate toate persoanele. au fost solicitați jandarmii să participe la evacuare. Au venit și forțele speciale.

În continuare se aud bubuituri, iar autoritățile spun că ar putea fi buteliile cu acetilenă care explodează din cauza focului. Fumul se vede din capătul celălalt al orașului.

Au fost solicitate toate autospecialele de pompieri de pe raza municipiului Buzău și a localităților învecinate.

Focul se întețește. Cei de la Distrigaz au venit pentru a opri gazele șic ei de la Electrica pentru a sista curentul electric.

Pericolul este foarte mare, iar jurnaliștii TVR nu se pot apropia.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 6°C 6°C
IASI 4°C 5°C
CLUJ 2°C 4°C
CONSTANTA 4°C 5°C
CRAIOVA 7°C 8°C
BRASOV 0°C 1°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI