Mai multe barăci din Constanța au fost cuprinse de flăcări. O persoană este în stare gravă, șapte familii au rămas fără locuințe

2 decembrie 2021, 13:47

Era ora 10 şi 35 de minute, când pompierii din Constanța au fost alertați că mai multe locuințe au fost cuprinse de flăcări.

Când au văzut flăcările, oamenii au ieșit din locuințe cât au putut de repede. În case aveau multe butelii și materiale inflamabile.

O persoană nu a reușit să iasă afară și a fost găsită inconștientă.

Crina Kibedi, purtător de cuvânt Spitalul Județean Constanța: Pacientul a fost adus în stare gravă la Urgență, unde a fost preluat imediat de către medici. Bărbatul a suferit arsuri ale căilor respiratorii superioare. A fost intubat. În momentul de față este internat la Terapie Intensivă, unde primește tratament și îngrijiri de specialitate.

La fața locului au fost trimise mai multe autospeciale, dar din cauza accesului dificil, au intervenit de pe două străzi, pentru a putea stinge focul.

Răzvan Parconie, purtător de cuvânt ISU Dobrogea: Incendiul se manifesta la una dintre încăperi, ardea generalizat, din cauza apropierii clădirilor e dificil și pentru că înăuntru sunt multe chestii inflamabile.

Deși au fost trimise 6 autospeciale de stingere, la o oră și jumătate după apelul la 112 focul încă se propaga.

După mai bine de trei ore, pompierii au localizat incendiul. Principala sursă luată în calcul de specialiști este o lumânare uitată aprinsă de un locatar.

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––

O persoană intoxicată cu fum a fost găsită inconștientă. Aceasta a fost transportată la spital. Bărbatul are căile aeriene arse, starea sa este foarte gravă.

Alte două, care au suferit atacuri de panică, au primit îngrijiri la fața locului.

Flăcările s-au extins pe o suprafață de aproape 600 de metri pătrați.

Un echipaj SMURD este la fața locului. Șase autospeciale de la ISU Dobrogea intervin pentru a stinge incendiul.

Intervenția, care a durat peste 3 ore și jumătate, a fost dificilă deoarece focul s-a extins de la o locuință la alta și a ars cu intensitate.

Cauza probabilă a incendiului ar fi o lumânare lăsată aprinsă.

O anchetă a fost inițiată pentru a stabili cauza izbucnirii incendiului.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă