Mai multe asistente şi infirmiere de la Spitalul de Boli Infecţioase Iași au coronavirus

Mai multe asistente şi infirmiere de la Spitalul de Boli Infecţioase "Sf Parascheva" din Iaşi sunt infectate cu noul coronavirus, a precizat managerul unității, dr Carmen Dorobăţ, citată de Agerpres.

03 Aprilie 2020, 16:42 (actualizat 03 Aprilie 2020, 16:57) Știrile TVR |
Spitalul de Boli Infecțioase Iași / FOTO: infectioase.ro

Activitatea nu este afectată pentru că numărul asistenţilor medicali şi infirmierelor infectate este mic, a mai spus managerul, fără însă a preciza exact care este acest număr.

Dr Carmen Dorobăţ, managerul  Spitalului de Boli Infecţioase "Sf Parascheva" din Iaşi: "Avem un număr mic şi am organizat retrograd activitatea. Până în momentul de faţă am organizat activitatea cu personalul nostru. Vorbim despre Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi unde se poate pune problema a intra în contact, fără îndoială protejat, nu s-a lucrat neprotejat la Spitalul de Boli Infecţioase, dar vorbim, în acelaşi timp, şi de transmitere comunitară. Este foarte greu să spui care este sursa de infecţie. Lucrând la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi primul lucru te gândeşti este la spital. Ca medic vă spun de această dată, parcă aş avea mai mari temeri în momentul când intru într-un alt spaţiu public unde nu am tot ceea ce îmi trebuie ca echipament de protecţie decât atunci când sunt cu echipament de protecţie corect, complet, în faţa pacientului".

Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi este singurul centru în care se efectuează analizele probelor de laborator ale persoanelor din zona Moldovei suspectate de infectarea cu coronavirus. Tot acolo sunt internaţi cei confirmaţi pozitiv cu acest tip de virus. Cei mai mulțI sunt din alte judeţe.

(sursa: Agerpres)

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CORONAVIRUS
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 25°C 29°C
IASI 21°C 25°C
CLUJ 19°C 21°C
CONSTANTA 23°C 25°C
CRAIOVA 22°C 22°C
BRASOV 20°C 23°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI