Mai multe țări relaxează restricțiile pandemice și renunță la certificatele Covid

3 februarie 2022, 12:40

Guvernul Cehiei scoate testarea obligatorie la locul de muncă și în școli, începând cu 18 februarie. Asta deși în Cehia s-a înregistrat ieri cel mai mare număr de infectări de la debutul pandemiei. Autoritățile au explicat însă că, fiind vorba de Omicron, care dă forme mai ușoare de boală, situația e sub control și, de săptămâna viitoare, numărul îmbolnăvirilor va începe să scadă.

În Lituania, certificatul covid se suspendă pe termen nedefinit. Din 5 februarie, accesul e liber în magazine, restaurante, cinematografe, însă respectând distanța. În plus, personalul medical nevaccinat nu mai este obligat să se testeze.

Și Franța a trecut la relaxarea restricțiilor. Masca nu mai e obligatorie în exterior.

Respirăm şi îi vedem mai bine pe cei din jur. A fost foarte trist să văd numai jumătate din feţe, a spus un cetățean francez.

De asemenea, numărul de participanți la evenimentele cu public pe scaune nu mai este limitat. Telemunca nu mai este obligatorie, ci doar recomandată.

Provincia canadiană Quebec a renunțat la ideea de a-i taxa suplimentar pe nevaccinati. Îngrijorat că populația a reacționat ostil, premierului Quebecului a decis să revină asupra proiectului de lege. A contribuit la această decizie și protestul camionagiilor, care demonstrează în capitala Ottawa de mai multe zile.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite