Mai multe șanse pentru copiii cu autism. Ar putea beneficia de terapii gratuite, iar specialiștii care-i ajută, de facilități fiscale

29 iunie 2018, 19:43

Gemenii Ovidiu și Andrei s-au născut cu autism, „cu cortina trasă”, cum spun ei. Adică tot potențialul lor era ascuns și au trăit în beznă, dupa cum ne-au mărturisit. Lumină a făcut mama lor, care a străbătut un drum greu până la diagnostic.

Lunar, câteva mii de euro se cheltuiau pe terapii, iar părinții și-au anihilat orice altă necesitate.

Una din 100 de persoane suferă de această tulburare. Ceea ce înseamnă că numărul părinților care luptă pentru copiii lor este dublu. Pe cei mai mulți, efortul financiar îi copleșește. Tocmai de aceea, mai multe ONG-uri au inițiat, cu ajutorul unui parlamentar, un proiect care ar putea aduce mai multe facilități.

În plus, o modificare la Codul Fiscal vizează scutirea de taxe și impozite pentru specialiștii care contribuie la recuperarea cazurilor de autism.

Până atunci, părinții ar trebui să fie atenți la primele semne. Copilul nu face gesturi active, nu răspunde la nume, nu zâmbește, nu se bucură și, de cele mai multe ori, nu simte durerea.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă