Mai multă siguranță pe traseul între Pichetul Roșu și cabana Mălăiești, din Bucegi. Salvamontiștii și voluntarii au construit un pod metalic peste prăpastie

25 octombrie 2023, 16:24

Ca să ajungă între Pichetul Roşu și cabana Mălăieşti, salvamontiștii și voluntarii și-au împărțit responsabilitățile. Unii cară grinzile metalice, lungi de câțiva metri, alții duc diverse componente, mai mici. Poteca e tot mai îngustă și mai anevoioasă, cu fiecare pas al ascensiunii.

În zona La Prepeleac, oamenii se strecoară cu greu între hăul prăpastiei şi peretele vertical al muntelui. Se formează un lanţ uman ca să transfere grinzile. Se asigură cu ajutorul corzilor, iar câțiva sunt pregătiți să intervină, în caz de pericol.

La 1760 de metri altitudine se vede podeţul cel vechi, din lemn, complet distrus. Echipele fac pregătiri pentru şantierul viitorului pod peste prăpastie.

Fiecare ştie ce are de făcut. Unii montează componentele noii structuri. Alții dau găuri cu bormaşina în piatră, pentru ancorarea corzilor care, la rândul lor, vor susţine grinzile, până la montarea definitivă.

Adrian Ion Benga, salvamontist, Serviciul Public Judeţean Salvamont Braşov: Ne dorim să fie un lucru trainic, pe care să-l folosească turiștii mulți ani de-acum înainte.

Florin Fratu, preşedintele Asociaţiei ,,În Slujba Muntelui”: La sfârșitul zilei putem să declarăm că ne-am atins obiectivul.

Mii de turiști trec anual pe traseul între Pichetul Roșu și cabana Mălăiești, unul dintre cele mai frumoase din Bucegi. Pentru că e foarte dificilă, poteca e închisă iarna. Vara viitoare, turiștii vor fi în siguranță pe traseul proaspăt amenajat.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite