Mai mulți oameni au murit după ce o rachetă a căzut într-un sat din regiunea Cernihiv, potrivit lui Volodimir Zelenski

Crater în Desna Cernihiv
Crater în Desna Cernihiv
20 mai 2022, 07:31

„Rușii au lovit asupra regiunii Cernihiv, a fost o explozie puternică asupra Desnei, se face o analiză a resturilor umane, sunt mulți morți”, a spus Zelenski, în discursul său din noaptea de joi.

„Sunt lovituri constante asupra regiunii Odesa, asupra orașelor din centrul Ucrainei, Donbasul este complet distrus – toate acestea nu au și nu pot avea nicio explicație militară pentru Rusia”, a continuat el.

„Aceasta este o încercare deliberată și criminală de a ucide cât mai mulți ucraineni posibil”, a spus el.

Forțele armate ale Ucrainei continuă să avanseze în eliberarea regiunii Harkov, a adăugat Zelenski.

Și cazarma Centrului 169 de instruire a forțelor terestre ucrainene din Desna a fost lovită în atacul cu rachete:

 

 

„În Donbas, ocupanții încearcă să crească presiunea, a mai spus Zelenski. Acolo e iadul, și asta nu este o exagerare. Atentatul brutal și absolut fără sens de la Severodonețk … acolo au fost 12 morți și zeci de răniți într-o singură zi”, a continuat el. „Bombardarea altor orașe, loviturile aeriene și cu rachete ale armatei ruse – toate acestea nu sunt doar lupte din timpul războiului”.

„Aceasta este o încercare deliberată și criminală de a ucide cât mai mulți ucraineni. De a distruge cât mai multe case, instituții sociale și întreprinderi. Acesta este ceea ce va califica genocidul asupra poporului ucrainean și pentru care ocupanții vor fi cu siguranță aduși în fața justiției”, a adăugat el. „Primul proces din Ucraina împotriva unui criminal de război rus a început deja. Și se va încheia cu restabilirea deplină a justiției în cadrul tribunalului internațional. Sunt sigur de asta. Îi vom găsi și îi vom aduce în fața justiției pe toți cei care dau și execută ordine criminale”, a conchis el.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite