Mai mulți ziariști străini au vizitat zilele acestea România printr-un program al Ministerului Turismului

18 iunie 2018, 17:52

Maria e reporter la El Pais, unul din cele mai importante ziare din Spania, iar în urmă cu 12 ani a fost în România într-un program de studiu. Deși a vizitat de patru ori Castelul Bran, s-a întors și acum să vadă ce s-a schimbat aici. Zidurile groase ridicate pe stânci și turnurile zvelte îi trimit pe toți cei care trec pragul castelului înapoi în timp, iar în fiecare colț întunecat, străinii se așteaptă să îl întâlnească pe Dracula.

Eu cred că România este o țară foarte frumoasă. Am citit despre legendele Transilvaniei, despre Vlad Ţepeş, dar încă de atunci am ştiut că acesta nu e adevăratul castel al lui Vlad Ţepeş, dar este un loc plăcut în care poţi sî afli mai mult despre istoria Transilvaniei şi să descoperi cine e cu adevărat Vlad Ţepeş” – Maria, El Pais.

Castelul Bran și-a câștigat popularitatea și după publicarea romanului Dracula al lui Bram Stoeker. Mii de turiști din toate colțurile lumii au vrut să vină aici în Transilvania să vadă dacă locul e întradevăr atât de fermecător cum e prezentat în romanul scriitorului irlandez.

Cu timpul, numărul vizitatorilor a crescut, iar în 2017 peste 830 de mii de curioși au vizitat castelul întunecat din munți.

Pe Jedrzej, jurnalist polonez, l-au fermercat casele din Sibiu și Brașov, culorile pastelate și drumurile pietruite de sași, unde a simțit că o mașină a timpului îl întoarce în urmă cu două sute de ani. Atât de bine e conservat totul.

La muzeul Astra din Sibiu, Jedrzej a invățat să cosească iarba și când a văzut casele tradiționale românești a înțeles de ce s-a îndrăgostit prințul Charles de Transilvania.

Turiști din China sau chiar din Statele Unite vin să vadă această zonă a României, după vizitele moștenitorului coroanei britanice.

Ziariștii străini care au vizitat zilele acestea România printr-un program al Ministerului Turismului au vrut să vadă cu ochii lor Transfăgărășanul, pe care jurnaliștii de la Top Gear l-au considerat unul dintre cele mai spectaculoase drumuri din lume.

Considerat unul din cele mai importante proiecte din perioada comunistă, Transfăgărășanul a fost realizat la mijlocul anilor 70. La lucrările care au durat patru ani au participat inclusiv soldați. Astăzi turiști din toate colțurile lumii vin să se plimb pe aici.

Specialiștii în turism pun acum cap la cap o strategie de promovare a României în mediul online.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

România a pierdut un milion de turiști străini, în ultimii patru ani

Bloomberg: Banca Transilvania cumpără OTP Bank

UE acordă tichete gratuite tinerilor pentru a vizita Europa